Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan skræmmer du duerne væk fra altanen

Når først duerne har lagt æg i reden på altanen, kan de være svære at slippe af med igen.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En larmende due på altanen kan ødelægge selv den bedste søvn i de tidlige morgentimer. For slet ikke at tale om det svineri, der følger med duerne.

Men du kan selv gøre meget for at slippe af med duerne, skriver bolius.dk.

Duer foretrækker at bygge deres reder på afsatser højt til vejrs, hvilket er en af grundene til, at altanejere tit får problemer med ynglende duer. Da en duerede ofte kun består af ekskrementer med nogle enkelte strå eller pinde, har duerne intet problem med at bygge reder i bunden af en altan.

1. Stop redebyggeriet
»Det er vigtigt at forhindre duerne i at bygge rede, for har de først lavet en rede og lagt æg i den, vil de blive ved med at vende tilbage, også når du har fjernet den«, siger Claus Schultz, der er teknisk chef hos Rentokil Skadedyrskontrol.

Når først en due har lagt æg i en rede, vil den blive ved med at komme tilbage - også selvom altanejeren har fjernet reden, siger Claus Schultz.

Derfor bør man gå ud på altanen flere gange om dagen og forstyrre duerne, så de ikke får ro til at bygge reden. Det skal man gøre fra det tidlige forår til efteråret, som er den periode, hvor duerne lægger æg i.

2. Spænd et net ud
Skulle det lykkedes, er dueplagen dog ikke overstået. For i hele vinterhalvåret bruger duerne altaner som et lunt overnatningssted.

»De bruger dagen til at søge efter føde andre steder i byen og vender så tilbage om eftermiddagen for at finde læ for natten«, siger Claus Schultz til bolius.dk.

Han anbefaler at man spærrer altanen af i vinterhalvåret med et net. Med tiden vil duerne så søge andre steder hen.

En nem løsning er at sætte fire kroge op og spænde nettet ud. Det vil så nemt kunne pilles ned igen, hvis altanen skal bruge på en solrig vinterdag. Det vil normalt være tilstrækkeligt at skærme altanen af fra november til marts, så du kan stadig have fuld glæde af din altan både forår og sommer.

3. Stålwire over gelænderet
En tredje ting, som altanejeren kan gøre, er at spænde en stålwire ud et stykke over gelænderet, så duerne ikke kan sidde og slappe af på gelænderet. Hvis man fjerner den mulighed for duerne, vil de som regel også søge efter andre steder at opholde sig.

4. Rovfugle på vinduet
En anden billig løsning, der dog ikke er helt så effektiv, er at købe nogle rovfuglesilhouetter og klistre på vinduerne ud for altanen.

»De kan i nogle tilfælde skræmme duerne, så de ikke slår sig ned«, siger Claus Schultz.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden