Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
fradrag. Beregninger viser, at man kan spare mellem 6,6 og 26,5 procent af den samlede regning ved at bruge fradraget.
Foto: RASMUS BAANER

fradrag. Beregninger viser, at man kan spare mellem 6,6 og 26,5 procent af den samlede regning ved at bruge fradraget.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gulvslibning giver større håndværkerfradrag end nye vinduer

Jo større regning, jo mindre betydning har håndværkerfradraget, viser beregning.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En gennemsnitsdansker kan med håndværkerfradraget spare op til 5.000 kroner om året på reparationer i huset. Fradraget har ikke den store betydning, hvis man skal have udført store forbedringer i huset, viser beregninger fra Bolius, Boligejernes Videncenter.

Afslibning af gulve er blandt topscorerne, mens man sparer mindst på udskiftning af vinduer og døre. Generelt skyldes det, at man sparer mest ved projekter, hvor arbejdslønnen udgør en forholdsvis stor del af den samlede pris, da udgifter til materialer ikke er fradragsberettigede.

Besparelse: 5.000 kroner i gennemsnit

Med boligjobordningens håndværkerfradrag kan en gennemsnitsdansker spare op til 5.000 kroner om året på blandt andet reparationer i boligen, rengøring, vinduespudsning eller havearbejde. Håndværkerfradraget gives kun for udgifter til løn og er et fradrag i den skattepligtige indkomst.

Der er dog stor forskel på, hvor stor en del af regningen fradraget udgør, for jo større regning, jo mindre betydning har håndværkerfradraget.

En besparelse, hvor regningen på 200.000 kroner reduceres til 195.000 kroner, batter næppe meget, mens det forholdsmæssigt vil betyde mere, hvis du skal betale 15.000 kroner i stedet for 20.000 kroner.

LÆS ARTIKEL

Fagekspert i Bolius Boligejernes Videncenter, Jeanette Standly Mikkelsen, har regnet på 10 typiske projekter i boligen - for eksempel udskiftning af fuger, nyt badeværelse og efterisolering af loft.

Beregningerne viser, at du kan spare mellem 6,6 og 26,5 procent af den samlede regning ved at bruge fradraget. Afslibning af gulve er blandt topscorerne, mens du sparer mindst på udskiftning af vinduer og døre.

Jeanette Standly Mikkelsen er ikke imponeret over besparelserne efter at have regnet dem igennem.

»Besparelsen er ofte så lille, at det ikke kan betale sig at gå i gang med projekter i huset bare for at få del i fradraget. Men står du alligevel og skal have ordnet huset, så få det gjort inden for tidsgrænsen«, råder hun med henvisning til, at boligjobordningen kun gælder frem til og med 2014.

Der er især én ting, der gør ordningen attraktiv, fremhæver Jeanette Standly Mikkelsen.

»Hvis du får lavet noget, der gør dit hus mere energivenligt, kan det være værd at overveje, for så får du også den årlige besparelse på varmeregningen«, siger hun.

Et politisk flertal har besluttet at genindføre håndværkerfradraget i hele 2013 og 2014. Ifølge første delaftale i regeringens vækstplan videreføres boligjobordningen - eneste ændring er, at den fra 22. april 2013 også vil gælde for sommer- og fritidshuse.

Se beregningerne her: LINK: Så meget kan du spare

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden