Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
NIELS CHRISTENSEN
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Lille ungdomsklub. 15-årige Marcus Seneca (i midten) har værelse i en kælder i Brønshøj. Den er ikke godkendt til beboelse af myndighederne, men hos vennerne Laurits Aabye (tv.) og Magnus Hertig er teenagerhyblen mere end godkendt.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tusinder sover ulovligt i usunde kælderrum

Høje boligpriser og økonomisk usikkerhed får flere til at sove i kældre.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sover du eller dine børn i kælderen, er I ikke alene. Mange tusinde danskere har sengen stående i en kælder, der ikke er godkendt til beboelse.

Mange sover i kælder
Ejendomsmæglere og bygningssagkyndige, der har deres faste gang i private hjem, siger samstemmigt, at det er normalt, at der står sovepladser i kælderen, når de kommer på besøg.

»Det er meget udbredt at bruge kælderen til at sove i, selv om den ikke er godkendt til beboelse. Vi bygningssagkyndige ser det meget, meget ofte, når vi laver tilstandsrapporter på huse«, siger Tommy Glindvad, formand for Brancheforeningen for Bygningssagkyndige.

Kvadratmeteren udnyttes
Præcis hvor mange der har sengen stående under jordhøjde, er der ingen tal på, da det er ulovligt. Men ph.d. Jesper Bo Jensen, der har skrevet bogen ’Parcelhuset i fremtiden’, vurderer, at der er indrettet sove- eller børneværelse i kælderen under mere end 100.000 danske parcelhuse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden