0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den nemme udvej: Få vinduerne til at skinne i forårssolen

DMI lover høj sol i weekenden. Tre vidundermidler holder ruderne rene længst muligt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
OLESEN PETER HOVE
Foto: OLESEN PETER HOVE
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forårssolen er på nippet til at vise sit strålende ansigt, og vinduerne skriger langt de fleste steder på en ordentlig omgang.

Selve vinduespudsningen er der ikke en oplagt nem udvej til ifølge husmodereksperterne Ann-Alicia Thunbo Ilskov og Julie Skals, men med enkle midler kan de skinnende vinduer bevares i længere tid.

Ann-Alicia Thunbo Ilskov fortæller, at man først og fremmest skal sørge for at blande den helt rigtige vinduesrens. Udgangspunktet er en spand med lunkent vand tilsat et par dråber opvaskemiddel og 1 dl eddike. Dertil kommer et par tilpasninger afhængig af, hvor man bor.

LÆS OGSÅ

»Hvis det er et ryger-hjem, kan du tilsætte en sjat salmiakspiritus for at afhjælpe lugt og pletter. Bor du ud til vejen, og er dine vinduer udsat for meget snavs fra forbipasserende biler, så tilsæt lidt bilshampoo i vaskevandet, som lægger en beskyttende hinde over vinduerne«, siger hun.

En klud i ny og næ
Når det kommer til selve afvaskningen skal man bruge en klud og en ordentlig vinduesskraber uden revner i gummiet, som kan efterlade striber i de nypudsede vinduer og dermed ødelægge det store arbejde.

Vinduerne vaskes af med kluden og tørres efterfølgende af - med det samme - med skraberen, oppefra og ned, hvorefter det tørres af med et gammel viskestykke.

»Det er også vigtigt, at man sørger for at tørre karmene godt og grundigt af efterfølgende«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.Når vinduerne er pudset med de rigtige remedier, skal de holdes ved lige.

Ann-Alicia Thunbo Ilskov fortæller, at en våd klud kan klare skærene.

»Jeg plejer at køre en våd klud over vinduerne, når jeg alligevel tager den ugentlige rengøring. Så får man fjernet det værste snavs, inden det gror fast«, siger hun.

Vedligehold udstyret

Det er dog ikke kun vinduerne, der skal vedligeholdes. Ann-Alicia Thunbo Ilskov fortæller, at det også er en god ide at se efter sin vinduesskraber, så den forbliver så god som ny - og er klar til næste store vinduespudsning.

»Smør gerne gummiet på skraberen med olie efter brug og læg den i en plasticpose, så det ikke tørrer ud. Er det først blevet tørt, kommer der nemt ridser i gummiet«, siger hun og foreslår, at man desuden køber en skraber, hvor gummiet kan udskiftes.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter