Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR.
Foto: PR.

Forklædt. Det koster 12.000 kroner at få et gammelt ikea-køkken til at ligne dette på billedet, hvor kun indmaden er bevaret.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få nyt liv til dit gamle Ikea-køkken med nye fronter

Nu kan du opdatere dit ikea-køkken, uden gå igennem den helt store renovering.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Der er ingen grund til at smide det gamle Ikea-køkken ud, når man ikke gider se på det længere«, siger Lotte Hyldahl fra køkken- og konceptvirksomheden &shufl.

Sammen med sin forretningspartner, arkitekten og designeren Kristoffer Brems, har hun udviklet et koncept, som handler om at give det slidte Ikea-køkken en ny indpakning.

»Indmaden – altså skabe og skuffer – forbliver de samme, men fronter, bordplader, sokkel og indfræsede greb står vi for. På den måde smider man ikke noget ud, der stadig fungerer, men giver det blot et nyt og mere spændende udseende«, fortæller Lotte Hyldahl.

LÆS ARTIKLEN

&shufl’s bordplader og fronter er fremstillet i massiv mdf med laminatoverflader, som man kan vælge i otte forskellige farver. Det hele er baseret på Ikeas moduler, men hvis man er snild på fingrene, kan man også bruge det til andre køkkentyper.

»Når folk for eksempel køber et nyt hus, synes vi, det er ærgerligt, at de smider de gamle Ikea-køkkener ud. De skal måske bare shines op, og med vores koncept kan man få et køkken, der får et mere håndlavet og personligt udtryk«.

&shufl har ikke været i kontakt med Ikea i forbindelse med lanceringen af deres koncept, men ifølge Lotte Hyldahl er Ikea generelt glade for, at andre virksomheder udvikler sig på baggrund af Ikeas produkter.

»I Sverige er der mange af den slags virksomheder, og jeg har for eksempel set nogle, der laver betræk til Ikea-sofaer, og det er Ikea tilsyneladende positive over for«.

Et køkken som det på billedet ovenfor koster omkring 12.000 kroner med bordplade. Ikea-køkkenet, der altså udgør indmaden bag lågerne, koster omkring 4.000 kroner. Rester fra bordplade og låger kan man bruge til hylder, fortæller Lotte Hyldahl, og på den måde er der stort set ikke noget materialespild.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden