Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 CASPER DALHOFF
Foto: CASPER DALHOFF

Oprydning. Hvis du vil bo minimalistisk og ikke har ret meget plads, er du måske en af dem, der har lyst til at få dine overflødige ting hentet.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opbevaringsfirma vil hente dit vintertøj og levere det igen

Opmagasinering er i høj kurs i en tid med minimalistisk indretning.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vintertøj, skistøvler, bøger og tegneserier var noget af det, Simon Sylvest gerne ville have stuvet af vejen.

Et fugtigt kælderrum var ikke den bedste opbevaring, og de traditionelle opbevaringsløsninger betød, at han skulle låne bil, købe flyttekasser og hitte rede i opbevaringssystemets lås og koder.

Derfor startede han Gobox - et opbevaringsfirma, der som et alternativ til traditionel opmagasinering tilbyder københavnere at hente og bringe deres personlige ejendele mod betaling.

»Vi fik idéen, fordi vi selv har oplevet nogle problemer og irritationsmomenter ved de traditionelle self storage tilbud. Med Gobox skal man ikke røre en finger andet end at pakke sine kasser«, siger han.

Arvestykker og brudekjole ligger sikkert

En af forskellene på Gobox og de traditionelle opbevaringstilbud er, at du kan nøjes med at leje en enkelt flyttekasse. Du bestiller det antal kasser, du skal bruge, og de leveres til din adresse, hvor du pakker dem og noterer, hvad du putter i.

Kasserne bliver hentet igen, og du får tilsendt et link til en liste over indholdet i kasserne. Hvis du har brug for noget af det, du har opbevaret, ringer du til Gobox, som kommer med kassen og tager den med igen, når du har fået fat i det, du manglede. Fra udgangen af august får du overblikket i en Gobox-app, hvor du også kan bestille dine kasser hjem.

En idé, folk formentlig vil synes godt om, spår Helle Lundsgaard, direktør for reklamebureauet Drømmefabrikken med speciale i bygge- og livsstilsprodukter.

For tiden er kostbar for mange, siger hun.

»Det her med, at man skal ligge og køre rundt ude i et eller andet industrikvarter, det tror jeg, at folk gerne vil undvære«.

En grund til, at vi gerne vil gemme nogle af vores ting væk uden for hjemmet, kan være, at flere vælger en minimalistisk indretning. Og så er der ikke plads til alt det gamle ragelse.

»Folk får sat huset i stand, smider arvemøblerne ud og starter mere enkelt. Så er der nogle ting, man ikke kan nænne at smide ud, eller som man tænker, at børnene kan få brug for på et tidspunkt. Det har man jo brug for at få opbevaret et sted«, siger Helle Lundsgaard.

Billigere end traditionel opbevaring

Gobox tilbyder to forskellige abonnementer. Et, hvor det koster 100 kroner, hver gang du vil have noget i en af dine kasser, og et lidt dyrere, hvor leveringen er gratis.

Regner man på det, viser det sig i hvert fald i to tilfælde at være billigere end de traditionelle opbevaringstilbud.

Skal du have tre kasser i tre år og bruge noget nyt hver sæson, kan det gøres for 4.332 kroner hos Gobox, mens du skal give 10.440 for en tilsvarende plads hos Pelican Self Storage. Her koster det ikke noget at hente og bringe, når vejret skifter, og du skal have vinterjakkerne frem, men du skal selv stå for det.

Har du i stedet brug for at opbevare 15 flyttekasser i et år uden at hente noget, er prisen hos Gobox 3.420 kroner, mens den er 9.480 kroner for tre kvadratmeter hos Pelican Self Storage.

Hvad én person kan bære

Simon Sylvest mener, at Gobox er oplagt i områder, hvor pladsen er trang og kvadratmetrene dyre, og folk ikke kan eller vil flytte til noget større. Helle Lundsgaard peger på, at opbevaringstilbuddene uden for hjemmet for nogle måske er det eneste alternativ til at smide tingene ud. Det får pengepungen op af lommen.

»Hvis folk gerne vil opbevare nogle ting, fordi de har en affektionsværdi, eller fordi de skal bruge dem senere, er det jo en mulighed at betale sig fra det. Jeg tror netop ikke, at man kan sætte pris på sådan noget som affektionsværdi«, siger Helle Lundsgaard.

Og selvom Simon Sylvest selvfølgelig mener, at mange billøse lejlighedslejere kan have gavn af Gobox, er han også godt klar over, at det ikke er den optimale løsning for alle.

»Hvis man har brug for opbevaring af alle sine ting, imens man for eksempel flytter mellem to lejligheder, skal man vælge en anden løsning, for Gobox begrænser sig til ting, der kan være i kasserne, eller som en enkelt mand kan bære«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden