mosforsager. Dræbersnegle kan ikke lide dødt mos, har en havemand fundet ud af ved et tilfælde.
Foto: MARTIN LEHMANN

mosforsager. Dræbersnegle kan ikke lide dødt mos, har en havemand fundet ud af ved et tilfælde.

Hjemmet

Havemand opdager mirakelmiddel mod dræbersnegle

En enkel og naturlig løsning kan holde sneglene væk fra din grund.

Hjemmet

Artiklen er publiceret 3. maj 2013.

»Revolutionerende nyt - Hold dræbersneglene væk - så enkelt og billigt kan det gøres !!!!!«

Begejstringen er til at tage og føle på på havesiden www.kan-lir.dk, hvor havemanden Kjeld Nielsen skriver om en ny metode til at holde dræbersneglene væk.

Brug dødt mos, lyder det enkle råd.

To sikre metoder

Havesiden har gennem et par år forsøgt sig med flere forskellige metoder til at bekæmpe dræbersneglene eller at holde dem væk. Og det viser sig ifølge Kjeld Nielsen, at der egentlig kun er to helt sikre metoder.

»Den første metode går ud på, at du bruger Havebrugskalk, som du lægger hele vejen rundt om din grund i en bræmme på cirka 10 cm. Dette gør at sneglene udtørrer i kalken, inden de kommer ind på din grund. Det store problem ved denne metode er, at du hele tiden skal lægge nyt kalk ud, da det vaskes væk i regnvejr«, fortæller Kjeld Nielsen.

Så derfor er mosmetoden den bedste.

Kjeld Nielsen opdagede ved et tilfælde, at dræbersneglene ikke ville ind i et bed, hvor han havde lagt noget dødt mos ud på jorden.

Det blev så efterprøvet i et større bed, der ligger ud til en mark, hvor dræbersneglene altid kom fra om aftenen. Resultatet var det samme.

»Vi gik i gang med at skaffe dødt mos. Græsplænen fik en gang jernvitriol, som bevirkede, at vi cirka fire dage efter kunne gå i gang med vores lille mosfjerner. Det døde mos blev samlet og lagt i beddet ud mod marken«, fortæller Kjeld Nielsen.

Han lægger selv et lag på cirka 15 centimeters tykkelse, som efter et stykke tid falder sammen og bliver til en tynd skorpe på tre til fem centimeter.

»Fordelen ved denne skorpe er for det første, at dræbersneglene ikke vil kravle over det udtørrede mos, og for det andet så kommer der næsten heller ikke noget ukrudt op igennem laget«, fortæller han og opfordrer til, at man for eksempel lægger det døde mos ud på samme måde som havebrugskalken, så man får hegnet haven ind mod sneglene.

Den danske forsker og dræbersnegleekspert ved Aarhus Universitet, Stine Slotsbo, er overrasket over den nye mulighed.

»Jeg har aldrig hørt om ideen, og jeg har heller ikke hørt om, hvad der kunne være i mos, som dræbersneglene ikke bryder sig om, men jeg vil ikke udelukke, at der er noget i dødt mos, som snegle ikke kan lide,« siger hun til Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

LINK Læs mere om mosmetoden på hjemmesiden www.kan-lir.dk (eksternt link)

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce