Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

erstatning. Flyttekasser med elektronik, bøger, blade, aviser, tøj og sko, byggematerialer og værktøj risikerer du ikke at få erstattet, hvis uheldet er ude i kælderen.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se her, hvad du aldrig må opbevare i kælderen

Danskerne ved for lidt om sikring af kælderen mod vand. Ny guide lanceres i dag.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne ved efter det katastrofale skybrud for et år siden stadig for lidt om, hvordan de sikrer sig mod oversvømme lser i kældre og kælderrum.

Og de ved alt for lidt om, hvad de ikke må opbevare i kælderen. Hvis de da vil have vandskaderne dækket af forsikringen.

Forsikringen dækker ikke For opbevarer du ting som madrasser og værdipapirer i din kælder, og den bliver oversvømmet under et skybrud, kan du ikke regne med, at skaden bliver dækket af dit forsikringsselskab.

LÆS ARTIKEL

Det fortæller afdelingsleder i bygningsrådgivningsfirmaet Alectia, Christian Vesterager, der sammen med en række partnere offentliggør en undersøgelse i dag om danskernes viden om, hvordan de sikrer sig.

Christian Vesterager har også sammen med samarbejdspartnere som Grundejernes Investeringsfond, Statens Byggeforskningsinstitut og en række skades- og forsikringsselskaber lavet en ny guide om sikring af kældre og kælderrum i etageejendomme.

»Grundlæggende er det sådan, at man sagtens kan risikere, at forsikringen ikke dækker skader på ting, som du burde have vurderet ikke skulle have været opbevaret i en kælder. Det gælder især, hvis du tidligere har haft vandskader«, siger Christian Vesterager.

Blandt de ting, der ikke er egnet til opbevaring i kælderrum, er personlige ejendele af økonomisk eller affektionsværdi, dokumenter som attester, eksamensbeviser, fotos, værdipapirer, møbler og madrasser.

Men også flyttekasser med elektronik, bøger, blade, aviser, tøj og sko, byggematerialer og el-værktøj risikerer du ikke at få erstattet, fordi forsikringsselskabet ofte vil vurdere, at en kælder under alle omstændigheder på et eller andet tidspunkt bliver oversvømmet, fortæller Christian Vesterager.

Guiden med de mange gode råd om både kælderrum i etageejendomme og kældre i parcelhuse lanceres i dag under navnet kælderguiden.dk

Guiden giver en håndsrækning til de mange danske ejere og lejere, der har haft eller frygter at få oversvømmelse i kælderen.

Den følges af en undersøgelse, der fortæller, at selv om mange danskere for et år siden fik oversvømmet deres kældre, står det fortsat sløjt til med viden om, hvad man skal gøre for at forebygge oversvømmelser – eller hvad man skal gøre når skaden er sket.

Undersøgelsen er lavet af YouGov for rådgivningsvirksomheden Alectia og kommunikationsbureauet Advice.

9 ud af 10 ved ikke, hvad de skal gøre

Undersøgelsen, der er foretaget blandt beboere i etageejendomme, dokumenterer et stort behov for at få mere viden.

88 procent af de adspurgte aner ikke, hvor de skal få rådgivning og ideer, hvis de får problemer med oversvømmelse eller lignende. Og det er til trods for, at 60 procent af de adspurgte har oplevet skader i kælderen tidligere.

LÆS OGSÅ

»Vi vil med kælderguiden.dk hjælpe beboere og driftspersonale med nogle enkle og klare vejledninger, der forhåbentligt kan reducere problemerne i forbindelse med oversvømmelser i kældre«, siger Christian Vesterager.

Kælderguiden.dk svarer både på, hvad man kan opbevare i sin kælder, giver 10 råd til god kælderbrug og fører brugeren igennem fire enkle trin, når skaden er sket.

Og til ejendommens vicevært er der en værktøjskasse med forskellige kommunikationsredskaber og tjeklister.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden