Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: THOMAS BORBERG
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Halloween på vej: Sådan laver du nemt en uhyggelig græskarmand

Tivolis scenograf, Jacob Helenius, viser, hvordan man får lavet en flot græskarmand til haven.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Halloween-græskar kan købes i de fleste supermarkeder for omkring 50 kroner.

Tivolis scenograf, Jacob Helenius, viser, hvordan man går til det: Han foreslår, at du skærer dit græskar i det fri, hvis det er muligt, og i alle tilfælde dækker bordet, som du arbejder ved, med en affaldssæk. Det sviner nemlig!

Hav derfor også gerne både vand og et viskestykke til at tørre fingrene i ved hånden. Her er de ting, du skal bruge:

Da der skal en både lang og skarp kniv til, bør en voksen stå for selve udskæringen. Men først skal hovedet tegnes, og det kan børnene godt stå for.

Enten på papir eller direkte på græskarret.

Brug en sprittusch og sørg for, at der er afstand mellem de felter, der skal skæres væk, ellers holder hovedet ikke! Hvis man tegner sin Jack O’Lantern på papir først, skal man klippe ansigtet fri, så formen kan tegnes efter på græskarret. På den måde vil man også opdage, om designet holder.

Traditionelt set består en Jack O’Lantern af tre trekanter som øjne og næse samt en uhyggeligt grinende mund.

Skær lige uden for din tuschstreg, så den ikke kan ses på den færdige græskarlygte. Rammer du lidt ved siden af, kan tuschen gnides af med lidt vand. Start med at skære toppen af græskarret. Det ser flottest ud, hvis du skærer ’låget’ af savtakket, men det behøves ikke. Lad kniven skråne ind mod midten af græskarret, når du skærer, det giver den flotteste effekt.

Fyldes skal skrabes ud - det er ret klistret.

Pas på fingrene! Og skær skråt.

Når græskarret er færdigt, kan du pensle det rå kød, både indvendigt og dér, hvor du har skåret, med Atamon, eventuelt blandet op med vand. På den måde forsinker du den naturlige forrådnelsesproces.

Græskarret er færdigt, og du kan nu sætte et eller flere fyrfadslys i, eller du kan vælge at oplyse din Jack O’Lantern med en lyskæde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden