0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test: Utraditionelt piskeris er en sand mester til piskefløde og æg

Der er stor forskel på pris og kvalitet i Tjeks test af 10 piskeris, hvor et par af de billige redskaber går i stykker efter kort tids brug.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Foto: Rune Pedersen

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Piskeriset spiller en stor rolle, når sovsen til julemiddagen bobler på komfuret. Men også hverdagskøkkenet byder på piskeopgaver, og et godt redskab til formålet sparer både tid og kræfter.

»Det er vigtigt, at et piskeris har piskepower. Hellere piske kort tid med stor effekt end længe med et slattent redskab med ringe effekt«, siger Christian Fentz, kok og faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Sammen med kollegaen Martin Webb har han afprøvet og bedømt 10 piskeris, som forhandles til priser fra 15 til 230 kroner.

LÆS TJEK

Her kommer piskerisene af silikone og plastik til deres ret, men desværre er der flere af dem, der dumper i varmetesten, som dommerne også udsætter redskaberne for.

»Lad os være realistiske: Før eller siden kommer et piskeris til at koge med i en sovs på komfuret, fordi man lige bliver optaget af noget andet i køkkenet«, siger Christian Fentz.

Sådan en tur over varmen er det kun piskerisene fra Le Creuset og WMF, der består uden synlige smelteskader eller silikonebelægning, der ryger af. Igen er det altså de dyreste redskaber, som klarer udfordringerne bedst.

»Man har ikke ligefrem lyst til at stikke et piskeris, hvor silikonebelægningen skaller af, ned i sin mad«, bemærker Christian Fentz.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce