Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3 sænker pris på datatrafik over grænserne

Teleselskabet 3 går sammen med fire andre mobilselskaber om at sænke engros priser på mobil datatrafik hen over de europæiske grænser.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teleselskabet 3 og fire andre europæiske mobilselskaber går nu sammen om at sænke engros priserne på mobil datatrafik hen over grænser i Europa, også kaldet roaming.

De fem operatører opfordrer samtidig de andre europæiske mobiloperatører til at følge trop.

Med aftalen vil priserne engros gå ned til maksimalt 1,86 kroner per megabyte. Det skal komme forbrugerne til gode i et marked, hvor de ifølge 3 ofte betaler mellem 60 og 100 kroner per megabyte, der hentes ned via det mobile internet i Europa.

EU-initiativ utidssvarende »Det er godt, at vi fik sat de europæiske roaming-priser ned på samtaler sidste år. Initiativet var desværre allerede utidssvarende, da det blev vedtaget, fordi det ikke dækkede dataforbrug, der er en lige så vigtig del af vores mobilbrug som den traditionelle telefoni«, siger Morten Christiansen, direktør i 3 Danmark.

Samme pris som hjemme
Han tilføjer, at 3 ønsker at tilbyde kunder de samme flatratepriser i det øvrige Europa, som de er vant til, når de bruger internettet herhjemme.

»Første skridt er engros priserne, men hvis initiativet skal lykkes og komme forbrugerne til gode, kræver det at de øvrige europæiske spillere støtter op om tiltaget«, siger Morten Christiansen, direktør i 3 Danmark.

De fire øvrige partnere i aftalen er hollandske KPN, Base fra Belgien, E-Plus fra Tyskland og Play fra Polen.

Ifølge 3 er mange kunder forsigtige med at hente data via mobile netværk i udlandet på grund af frygt for helt urimelige priser. Og med god grund.

Roaming-priser 50 gange højere

Roaming-priserne kan være 50 gange så høje som priserne i ens eget land. Problemerne betyder, at for eksempel virksomheder går glip af mange fordele, der er ved at benytte mobilt bredbånd i Europa.

»Engros priserne bør afspejle den omkostning, det indebærer at stille datatrafikken til rådighed. Simple og gennemsigtige en gros-priser skal i sidste ende sikre mere forbrugervenlige priser i hele EU«, siger Christian Salbaing, direktør for europæisk telekommunikation hos Hutchison 3G i Europa. Hutchision 3G er selskabet bag 3.

TDC har endnu ingen kommentarer til prisinitiativet fra de fem selskaber.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden