Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Arkivfoto

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S vil bekæmpe hadegrupper på Facebook

Vi skal ikke finde os i hadegrupper på Facebook, mener Socialdemokraternes it-ordfører.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialdemokraterne rejser nu en række spørgsmål for at få videnskabsminister Helge Sander ind i kampen mod hadegrupper på Facebook.

»Og den normale 'undskyldning' om, at det ikke nytter noget, fordi serverne står i Californien, duer ikke«, siger Socialdemokraternes IT-ordfører Ole Hækkerup.

De danske myndigheder har jo allerede kontaktet Facebook for at fortælle om vores love. Og EU er i gang med at kræve EU reglerne overholdt.

»Jeg er sikker på, at folkene bag Facebook gerne vil lytte. For dem handler det jo om penge, og de vil ikke risikere, at den gode forretning bliver ødelagt. De véd, at det er dårligt for forretningen at have en masse konflikter med lovgivningen i Europa. Derfor skal vi ikke være bange for at tage kampen op«, siger Ole Hækkerup.

Børn og unge lægges for had
Der er ifølge Ole Hækkerup grund til bekymring, når børn og unge bliver ofre for hadegrupper på Facebook.

For eksempel er en 13-årig pige fra Vejen Kommune blevet kaldt en »klam« og »billig bitch« i en hadegruppe, hvor 31 venner og bekendte er medlem.

»Vi skal hver eneste gang sige fra, og påpege hvor mange børn og unge det ødelægger, hvis man bare lader nettet gå sin egen skæve gang. Al forandring starter jo med at turde at råbe op. Og for at få regeringen til det, stiller jeg nu en byge af spørgsmål til vores egen videnskabsminister. Kom nu ind i kampen Sander«, siger Ole Hækkerup.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden