Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Drop den fysiske kopi af FIFA 10 og spar 69 kr. ved at downloade spillet direkte til harddisken. Den tyske digital-distributions butik GamesLoad har nu udvidet til Danmark.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Computerspil er meget billigere på nettet

Spar op til 30 procent ved at downloade nye pc-spil direkte til ens harddisk.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glem at finde spillet på hylderne, stå i kø, vente på pakkeposten eller ærgre dig over udsolgte varer.

Der er mange fordele ved at købe og downloade pc-spil direkte fra internettet, og senest har den tyske online-spilbutik Gamesload åbnet for spilsalg til Danmark.

Fidusen ved Gamesload - og flere af dens konkurrenter - er, at man downloader hele pc-spillet direkte til ens harddisk, hvilket i næsten alle tilfælde er billigere end at købe det fysiske spil i enten en rigtig spilbutik eller hos en onlineforhandler.

F.eks. koster den fysiske kopi af det nye 'Mini Ninjas' 319 kr. hos en af Danmarks førende webbutikker Coolshop, mens samme spil til ren download ligger på 246 kr. hos Gamesload.dk - en besparelse på 73 kr.

Også på nye pc-spil som 'Batman: Arkham Asylum' og 'FIFA 10' er der hhv. 53 kr og 69 kr at spare ved at købe spillene via Gamesload end hos Coolshop.

ANMELDELSE

»Det bliver svært for dem at konkurrere på prisen. Det er næsten lige så dyrt at tilbyde download som at sælge en fysisk kopi. Samtidig har Valve været på markedet med Steam længe. Men problemerne for dem er især, at de i sagens natur ikke vil kunne sælge ud af et restlager til en billigere pris« siger han til ComOn.

Gamesload, der ejes af tyske Telekom er dog langt fra den eneste konkurrent, som webbutikkerne bør frygte. Andre store butikker som Steam, Direct2Drive og Impulse konkurrerer også om priserne, og kan stedvis være langt billigere.

Også ulemper

Ulemperne ved downloadkøb er, at ingen har alle spil på lager, man kan ikke bytte spillene efter køb, og samtidig kræver de en hurtig netforbindelse, når spillene gerne fylder op til 7 GB. Derudover sælges mange af spillene kun i visse regioner, men trods ulemperne kan man nemt spare 50-100 kr, hvis man laver en søgning på de forskellige webtutikker.

Gamesload er Tysklands største online-distributør af pc-spil, og derfor har de fra starten af over 1500 spil på de virtuelle hylder, hvor priserne ligger mellem 2 og 50 euro - men dog altid angivet i lokal valuta. Hos Gamesload har man endvidere ret til at hente spillet igen inden for de første to år efter købet, hvis man har skiftet computer eller slettet spillet ved en fejltagelse.

Her er andre større online-spil butikker

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden