Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
SERGEY PONOMAREV/AP
Foto: SERGEY PONOMAREV/AP

Der findes mange nyttige programmer til iPhone/iPod Touch, der gør rejsen nemmere og mere overskuelig.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ti fede rejseprogrammer til iPhone

Lad din iPhone fungere som både stifinder, turistguide, tolk og psykolog.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Byturistens traditionelle rejseoppakning i årevis være det obligatorisk nussede bykort, den lasede turistguide og den tyndslidte ordbog.

For ikke at forglemme al papirnusseriet i form af rejseplaner, flynumre og oversigtsplaner over ens flyvetur fra hjemmeprinteren.

Dog er bøvlet ved at blive minimeret, for med iPhone og i nogle tilfælde også iPod Touch er der langt over 300 rejseprogrammer at downloade - og mange af de bedste er tilmed gratis.

Stifinder:

Tre af de mest brugbare programmer til at finde vej og organisere sin flyvetur er CPH Flights (18 kr.), Google Maps (gratis) og Tripit (gratis).

CPH Flights er simpelthen hele ankomst- og afgangstavlerne fra Kastrup Lufthavn direkte på iPhonen, så man kan se forsinkelser eller gatenumre uden at skulle jagte en tv-skærm i Kastrup. Fås også til Billund og Aalborg lufthavn.

Tripit er en slags rejsesekretær, for alt man skal gøre er at sende hele ens elektroniske rejseoversigt pr. mail til programmet, hvorefter hele ens flytur med alle skift popper op på iPhonen eller iPod Touch. Der er også rådgivning omkring siddepladser i flyet, mulighed for at checke ind og kort over de byer, man rejser fra eller til. Det fungerer bare, og utroligt, at det er gratis.

Både iPhone og iPod Touch har indbygget Google Maps, hvor man hurtigt finder både sin placering, men også de største turistattraktioner eller restauranter i nærheden.

Pas dog på roaming-afgifter her - særligt hvis man bruger iPhonen, da Google Maps kræver forbindelse til internettet.

Turistguide:

At være turist er bedst, hvis man får en lokal guide, men de kan både være dyre og dårlige. Her hjælper programmer som HearPlanet (gratis eller 30 kr.), Lonely Planet Travel Guides (59-99 kr.) og Nearest Wiki (12 kr.).

HearPlanet er en fremragende auditiv turistguide, der forklarer en baggrund og historien bag et væld af turistattraktioner over hele kloden. Det smarte er, at alt bliver læst op via hovedtelefonerne, så man slipper for at have næsen klistret mod skærmen, og dermed gå glip af turistattraktionerne i virkeligheden. Alle beskrivelser er hentet fra Wikipedia, så programmet kræver (desværre) internetforbindelse, men oplæsningen er overraskende god og mindre robotagtig end forventet.

Lonely Planet Travel Guides kræver heldigvis ikke netforbindelse, for det er stort set de kendte rejseguides til alverdens største byer sat på elektronisk format - og med søgning og nem brugerflade er det et fund til prisen.

Nearest Wiki er et af de mere science-fiction-agtige rejseprogrammer, da dette tilfører såkaldt “augmented reality” til iPhone 3Gs. Det fungerer kun med denne telefon, og ideen er, at man holder telefonens kamera op foran en turistattraktion, hvorefter programmet genkender det udfra ens lokalitet og kompasretning.

Det fungerer endnu ikke helt klippestabilt, men er et glimt af fremtiden.

Tolk:

På stationen, restauranten, baren og på hotellet er det rart at kunne bare et minimum af det lokale sprog, og her hjælper programmer som iTranslate (gratis), Babelingo (12 kr.) og Lonely Planet Phrasebook (59 kr.).

Det gratis iTranslate klarer på imponerende vis at tolke mellem 35 forskellige sprog, hvor man sågar kan indtaste en hel sætning, hvorefter programmet oversætter den. Ulempen er, at det er baseret på Google Translate, hvilket ikke altid fanger meningen med sætningerne, men fordelen er, at databasen over ord er under konstant udvikling.

Er man mere tryg ved godkendte standardfraser tolker Babelingo mellem syv sprog, og har 300 fraser, der kan oversættes. Samtidig vises frasen med store skrifttyper på skærmen, så man kan klare sig ved forhåbentligt blot at vise sætningen på sin iPhone.

Vil man have helt korrekt udtale, så er Lonely Planet Phrasebooks en redningsmand, der både oversætter, men også udtaler forskellige sætninger helt korrekt på ti forskellige sprog.

Psykolog:

Stavnsbinder flyskræk dig til cykel og tog, så er Flying Without Fear (30 kr.) måske redningen. Dog er det kun på engelsk, men det undeholder videoer, der udpensler alle flyveturens stadier og svar på de oftest stillede spørgsmål, da megen flyskræk har rod i manglende information eller fordomme.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Programmet indeholder også åndedræts- og afslapningsøvelser og en 'angstknap', der vejleder til en række vejrtrækningsøvelser samt forskellige tips til at slappe af, hvis angsten tager overhånd.

LÆS ARTIKEL

TIP: Undgå roamingafgifter

Med programmet Air Sharing kan man overføre filer som Word, Excel, PowerPoint og PDF-filer direkte fra sin computer og over på sin iPhone eller iPod Touch, og derefter se dem igen - vel at mærke uden at være forbundet til internettet.

Med lidt planlægning sparer man på den måde udgifter til roaming eller panik over partout at skulle finde et trådløst netværk i nærheden. Programmet koster 30 kr.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden