Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PAUL SAKUMA/AP
Foto: PAUL SAKUMA/AP

En dansk online-butik sælger nu alle tre iPads-modeller - men priserne er fordoblet.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er iPad til salg i Danmark

Hvis du vel at mærke er klar til at betale dobbeltpris.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For 5.499 kroner kan du få fingre i Apples nye iPad i Danmark.

Prisen i USA er dog kun 500 dollar for samme model - hvilket er 2.750 kr.

Elektronik-netbutikken avelyn.com sælger som de første i Danmark den amerikanske udgave af iPad'en. Der er tale om en amerikansk version, og alle tre eksisterende modeller af iPad sælges uden abonnement til noget telefonselskab.

Det er lykkedes for avelyn.com at skaffe iPad uden om Apples normale forhandlerled, oplyser avelyn.coms administrerende direktør, Anders Ibsen til tjek.dk.

LÆS ARTIKEL

»De iPads vi sælger kan du bruge fuldkommen som købte du dem normalt i Danmark. Det eneste er, at de ikke kommer med dansk tastatur« siger han. Dog kan man som på iPhone holde A- eller O-tasterne nede, og dermed vælge de danske specialtegn som æ, ø og å.

»Du kan også godt bruge en dansk iTunes-konti med iPad, men der er bare så ingen f.eks. ebøger eller film, så her er den selvsagt begrænset i sine anveldelsesmuligheder« siger Anders Ibsen.

Lovligt at sælge

Ifølge Anders Ibsen er Avelyn.coms salg af iPads fuldkommen lovligt, da forretningens iPads ikke er købt i USA, men gennem en dansk leverandør, som Anders Ibsen holder fortrolig, men som er redaktionen bekendt.

LÆS ARTIKEL

»De gældende regler i EU er, at du gerne må importere produkter og sælge dem på nettet - du må bare ikke vise dem i din online-butik, hvis du ikke har dem på lager«siger han.

Ifølge Anders Ibsen skyldes den dobbelte pris på 5.500 kr. faktorer som told, moms og transport. Dog understreger han, at der gælder fuld dansk garanti på alle iPad-køb, og at Avelyn.com allerede har solgt et tre-cifret antal iPads siden de blev lagt på online-butikken i sidste uge.

Succes og sjusk

Siden lanceringen i USA i begyndelsen af april har iPad gået sin sejrgang. Der blev solgt 300.000 den første dag. En af de hurtige var René Frederiksen fra København.

»Jeg må indrømme, at da jeg gik ud af butikken, så løftede jeg også min (iPad, red.) over hovedet, selv om jeg stod cirka midt i køen som nummer 50«, sagde René Frederiksen i en telefon fra Texas dengang til politiken.dk.

Men mange af de glade Ipad-kunder er kommet ned på jorden igen. Flere købere har nemlig haft problemer med at koble på et netværk, eller at iPad'en hele tiden mistede forbindelsen til et.

Og Apple har erkendt fejlen:

»iPad'en kan under bestemte forhold ikke automatisk tilsluttes et kendt Wi-Fi-netværk igen, efter den har genstartet, eller efter den vågner fra en dvaletilstand«, skrev Apple tidligere på måneden på deres tekniske supportside.

Den første udgave kan kun tilsluttes internettet ved hjælp af en lokal netværksforbindelse, også kaldet Wi-Fi.

Senere på måneden kommer der en udgave, der også kan tilsluttes internettet ved hjælp af en 3G-forbindelse.

Se iPad-modellerne her på Avelyn.com

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden