Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pixeline spillet 'Lær om Kroppen' er blandt de børnespil man nu gratis kan 'downlåne' ned til sin pc fra bibliotekernes nye digitale online-tjeneste for spildistribution.

Pixeline spillet 'Lær om Kroppen' er blandt de børnespil man nu gratis kan 'downlåne' ned til sin pc fra bibliotekernes nye digitale online-tjeneste for spildistribution.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Download gratis spil fra biblioteket 

Lån et pc-spil i en uge via internettet, og spil det med det samme. Fem danske hovedbiblioteker har lanceret verdens første digitale downloadservice til udlån af pc-spil.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Savner man et nyt børnespil til pc, så kan spil som Pixeline, Flunkerne og Mumitroldene nu lånes kvit og frit via download.

Det kræver dog, at man bor den rigtige kommune, og har det fint med en udlånsperiode på syv dage. Bibliotekernes fællesside for spilformidling "Spil og Medier" har netop lanceret konceptet "Downlån", hvilket betyder, at man downloader en række danske pc-spil med det samme og låner dem - i første prøveperiode i en uge. Herefter bliver spillet inaktivt, og man kan først låne samme spil igen efter en karenstid på 30 dage.

"Vi er det første land i verden, hvor lånere kan låne og direkte downloade til spillene til deres egen pc" siger Peter Danelund, teamleder hos Dansk BiblioteksCenters markedsafdeling med ansvar for spil- og film-distribution.

"Ambitionen er, at vi skal kunne servicere bibliotekerne, så de får mulighed for at formidle pc-spil til download via internettet. Det er dels spil til hardcore/casual spillerne, dels edutainment og spil til børn, men også f.eks. sprogkurser og andre programmer".

LÆS ARTIKEL Lovlige 'downlån' fra bibliotekerne eksploderer

Kun i enkelte kommuner

I første omgang er dog kun lånere ved landets fem overbygningsbiblioteker på Multimedieområdet, der har adgang til at låne gratis pc-spil via download, hvilket betyder beboere i Odense, Vejle, Herning, Frederiksberg og Roskilde kommune.

Derudover er udvalget af spil ikke overvældende, for det er udelukkende børnespil som Pixeline og Mumitroldende samt sprogkurser, som er til udlån via siden - større pc-spil for voksne er f.eks. ikke at finde på de digitale hylder. Det skyldes ifølge Peter Danelund bl.a., at tjenesten er den første af sin art i verden:

"Nogle spildistributører har været afventende, mens andre er ganske positive. Sådan er det altid, når noget nyt bliver lanceret. Men det er lettere at komme i gang og forklare konceptet bag Downlån, når man har noget at vise frem" siger Peter Danelund fra Dansk BiblioteksCenter.

"Vi havde gerne set, at udvalget af spil var større, men nu skulle vi i gang. Vi vil f.eks. rigtigt gerne kunne udlåne hele bagkataloget fra mange spildistributører. Jeg er dog fortrøstningsfuld, fordi vi har ført gode drøftelser med de større spildistributører, men det kræver også en forståelse for, at det skal passe ind i deres forretningskoncepter og cleares i deres internationale organisationer".

LÆS ANMELDELSE Det er noget sjusk, Pixeline!

Derfor forventer Peter Danelund, at der snarligt kommer større udvalg og flere voksenspil, mens lanceringen af Downlån-tjenesten i hele landet sker i løbet af det næste halve år:

"Jeg vil regne med samme tidshorisont som Filmstriben (udlån af film via nettet - red), der startede i september sidste år. Her har vi i dag 75 ud af landets 98 kommuner, så mht. til Downlån af spil, så vil 3/4 af landets biblioteker formentlige kunne tilbyde servicen til deres brugere ved årets udgang" siger Peter Danelund.

Lån spillene direkte fra Spilogmedier.dk

Få et tip, når din kommune kommer med i Spilogmedier.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden