Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny teknik. TV-antennerne behøver ikke udskiftes, men vil antenne-folket se Boxers nye HD kanaler, skal de investere i enten en  ny skærm eller en ny modtagerboks.
Foto: THOMAS BORBERG

Ny teknik. TV-antennerne behøver ikke udskiftes, men vil antenne-folket se Boxers nye HD kanaler, skal de investere i enten en ny skærm eller en ny modtagerboks.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye HD kanaler fra Boxer kræver nyt tv-udstyr

Fra april sender Boxer TV 2 i HD. Det kræver ny skærm eller ny boks.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange tv-seere med antennemodtagelse skal fra nytår skifte deres MPEG2-modtager ud med en MPEG4-modtager for overhovedet at kunne fortsætte med at se tv.

Det, at mange antenne-tv-seere alligevel skal ud og købe nyt udstyr, udnytter Boxer TV til at introducere flere forskellige tv-kanaler i HD (High Definition) i løbet af foråret 2012 - kanaler der kræver en teknik, der springer MPEG4-modtagerboksen over.

For de nye HD signaler fra Boxer er ikke alene uforenelig med den MPEG2-standard, som mange benytter nu. Den er også uforenelig med den MPEG4-standard, som mange antenne-tv-modtagere havde indstillet sig på at købe for at kuynne blive ved med at se tv efter nytår.

Nye modtagerbokse på vej

Det nye modtagerudstyr kaldet DVB-T2 skal enten være indbygget i fladskærmen eller i en digital modtagerboks. Mange nye fladskærme indeholder dog DVB-T2 ifølge Boxer.

Boxer gør også opmærksom på, at de nuværende tv-kanaler fortsætter med at sende sideløbende med de nye HD-kanaler.

LÆS ARTIKEL

Den nye DVB T2 standard kan komprimere signalerne meget effektivt med det resultat, at der bliver plads til enten næsten dobbelt så mange tv-kanaler i standard-opløsning, eller at der bliver plads til et - mindre - antal tv-kanaler i HD.

Det er den sidste løsning, Boxer nu har valgt, men det kræver som nævnt, at modtagerne har det rette nye udstyr.

»Vi melder klart ud allerede nu, fordi rigtig mange seere i de kommende måneder skal ud og købe nyt digitalt modtagerudstyr for at kunne modtage TV 2 som betalingskanal efter nytår. Det er vigtigt for seerne at vide, at der er to typer udstyr at vælge imellem: DVB-T og DVB-T2. Man kan sagtens anvende almindeligt DVB-T udstyr i mange år endnu til de kanaler, Boxer sender i dag, men ønsker man at se HD TV hos Boxer, skal man sikre sig, at man har DVB-T2 udstyr«, forklarer Boxer TV's direktør Steen Ulf Jensen i en pressemedfdelelse.

Boxer vil sende en række af sine mest populære betalings-tv kanaler i HD-kvalitet. Men Boxer vil ikke offentliggøre, hvilke der bliver tale om bortset fra TV 2 HD.

Hidtil har selskabet vægret sig ved at sende antenne-tv-signalerne ud i HD-kvalitet, blandt andet fordi der er begrænset plads i det signalområde, selskabet har fået tildelt til antenne-tv. Men med den nye DVB T2 standard bliver der plads til næsten dobbelt så mange tv-signaler.

Boxers direktør Steen Ulf Jensen siger, at de fleste fjernsyn, som bliver solgt i dag, er udstyret med DVB-T2 tunere, der egner sig til antenne-tv i den nye standard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til, hvor mange nuværende tv-apparater i de danske hjem, der benytter den nye modtageteknik.

Derudover vil Boxer allerede fra her i efteråret begynde at sælge digitale DVB-T2 modtagerbokse, hvilket får det eksisterende tv-apparat til at kunne modtage tv-signalerne.

»HD TV har indtil nu ikke haft betydning for danskernes valg af tv-udbyder, men når Danmarks største tv-kanal, TV 2, lanceres i HD, vil det efter Boxers vurdering skubbe afgørende til danskernes ønske om at kunne se de mest populære tv-kanaler i HD-kvalitet«, siger Steen Ulf Jensen.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden