Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Hurtigt. Koder og Nem id er ikke nødvendigt for at kunne hæve op til 1.500 kroner via mobilen.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny mobilbetaling blotter din bankkonto

Nets lancerer mobilbetaling via bankkontoen - men det er ikke uden risiko.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få klik på mobilen, kan gøre den til et betalingskort i lommen på dig.

Nets har netop lanceret en nu form for mobilbetaling, Mobile Penge. Men løsningen har i modsætning til andre digitale betalingsløsninger ingen sikkerhed forbundet med betalingerne.

Hvor netbanken for eksempel bruger NemId, skal du med Mobile Penge hverken identificere dig selv eller taste koder, når du vil betale op til 1.500 kroner om dagen. Du skal blot sende en sms. Det skriver Computerworld.

Spær mobilen hvis den bliver stjålet

Modellen er ifølge Nets en afvejning mellem sikkerhed og brugervenlighed.

Hos Nets forklarer pressechefen til Computerworld, at det er for bøvlet at skulle indtaste en masse koder, hver gang man betaler, selvom det jo er det, vi gør, når vi i dag svinger med dankortet.

»Det er klart, det ville give en forringet brugeroplevelse, hvis du skulle indtaste en ekstra kode hver gang. Vi har så valgt at lægge et beløbsloft, som vi føler er rimeligt i forhold til den sikkerhed, der er i telefoner«, fortæller Søren Winge.

Han opfordrer til, at man hurtigst muligt bør spærre Mobile Penge fra sin netbank, hvis telefonen bliver stjålet, på samme måde som man ville gøre det, hvis det var dankortet, der blev rapset.

»Vi vil gerne åbne op for, at det er muligt at gøre lidt støre køb, end det er muligt i dag med lignende løsninger, samtidig med at det ikke er så store køb, at man risikerer et stort misbrug med den givne sikkerhedsløsning. Så det er en balancering af den aktuelle sikkerhed, der er på mobilen op imod, hvad vi gerne vil åbne op for«, siger Søren Winge.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden