Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
VALENTINA PETROVA/AP
Foto: VALENTINA PETROVA/AP

FOLKESTEMNING. I flere europæiske byer er der blevet demonstreret mod ACTA. Den 25. februar sker det i de største danske byer.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modstand mod underskrevet antipirat-aftale vokser

Den allerede underskrevne ACTA-aftale taber flere og flere stemmer i EU.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Støtten til den omstridte antipirat-aftale ACTA smuldrer.

Tidligere på måneden valgte Tyskland at udskyde underskrivelsen af aftalen, som Danmark og 21 andre EU-lande allerede har sat signatur på.

Polen og Holland har også nægtet at skrive under, og nu melder Bulgarien sig på samme fløj. Når Europa-Parlamentet i juni skal ratificere aftalen, vil Bulgarien ikke være med.

Frygter for fremtiden ACTA er en international handelstraktat, der skal stoppe udbredelsen af piratkopieringen af mærkevarer. Den rammer også internettets piratkopier, og det bliver af kritikere opfattet som en trussel mod det frie internet.

Økonomiminister i Bulgarien Traicho Traikov meddelte i går, at landet ikke vil skrive under af frygt for, at aftalen vil lukke for muligheden for at downloade gratis film og musik og samtidig øge overvågningen på internettet.

Hans udtalelser kommer efter, at mere end 4.000 mennesker sidste weekend demonstrerede i hovedstaden Sofia mod aftalen. Lignende demonstrationer har fundet sted i andre europæiske byer - blandt andet i flere polske, franske og tyske byer.

DOKUMENTATIONLæs mere om demonstrationen her(eksternt link)

I Danmark planlægges der en demonstration 25. februar i København, Aarhus, Aalborg og Odense. På Facebook har mere end 10.000 tilmeldt sig den københavnske udgave af begivenheden.

Millioner skriver under

Foruden flertallet af EU's medlemmer har blandt andet USA og Japan også skrevet under på traktaten.

På flere internetsider bliver der samlet underskrifter mod ACTA. Det er blandt andet på avaaz.org, hvor mere end 2,3 millioner mennesker har skrevet under i protest.

DOKUMENTATION Se underskriftsindsamlingen her(eksternt link)

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden