Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Maria Fonfara
Foto: Maria Fonfara

ACTA. Arrangørerne af håber, at rigtigt mange af de tilmeldte møder op til demonstrationen.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

15.000 vil gå på gaden mod ACTA i morgen

Arrangører af protestdemo forventer farverig og festlig demonstration.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Ja til frihed på nettet. Ja til digitale rettigheder. Nej til ACTA«, sådan lyder parolen for demonstrationen på Israels Plads i morgen.

I morgen kulminerer den folkelige protest mod den såkaldte ACTA-aftale nemlig med en demonstration med musik og taler.

Næsten 12.000 har på nuværende tidspunkt meldt sig på Facebook til demonstrationen på Israels Plads i morgen omkring klokken 15.00. Derudover vil der være demonstrationer i Aarhus, Aalborg og Odense.

»Vi forventer, at det bliver en meget farverig og festlig demonstration i morgen. Det er det, vi fra Stop ACTA har lagt op til«, siger talsmanden for Stop ACTA, Henrik Chulu.

Frygter for ytringsfriheden ACTA, som står for Anti-Counterfeiting Trade Agreement, er et forsøg på at lave globale regler i kampen mod kopivarer. Men den regulerer også pirateri på internettet, og det er særligt den sidste del, der har skabt vrede hos mange mennesker.

LÆS ARTIKEL

De frygter, at aftalen vil begrænse friheden på internettet og true ytringsfriheden.

»ACTA giver stater og private et redskab, som kan bruges til at censurere informationer, som de ikke ønsker frem«, skriver Stop ACTA på deres hjemmeside.

Håber at forhindre aftalen
Aftalen, som er underskrevet af 22 EU-lande, skal behandles i Europarlamentet til juni, men Stop ACTA håber, at de kan forhindre, at den bliver ratificeret. Det er derfor, de har arrangeret morgendagens demonstration.

»Det er dumt, Danmark har underskrevet den her aftale. Vi vil virkelig gerne have, at regeringen kommer os i møde, og i sidste ende at Danmark siger nej tak til den her aftale«, siger Henrik Chulu.

Tidligere på året lykkedes det ved hjælp af store prostester at bremse lignende lovgivning i USA. Blandt andet gik Wikipedia i sort i sympati med protesten.

»Protesten mod denne her aftale er blevet så stor, fordi lovgiverne ikke forstår kulturen på internettet, men det gør den unge generation. De er vokset op med internettet, og det er grundlæggende for dem«, siger Henrik Chulu.

Slår ACTA-af-tønden

Demonstration vil starte på Israels Plads, og her vil man mikse protest med fastelavn og slå ACTA-af-tønden. Senere vil demonstrationen bevæge sig gennem byen og slutte på Christiansborgs Slotsplads.

På demonstrationens hjemmeside, kan man se, at folk planlægger at klæde sige ud og at lave farve-og iderige plakater.

»Jeg håber, dette bliver stort, og at vi bliver hørt«, skriver Theis Gravgaard på demonstrationens Facebook-side.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden