Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Internet. Der vil aldrig komme en 100 procents dækning på landets bredbåndsnet, da bakker og dale kan hindre signalet.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikere lover 10 megabit bredbånd til - næsten - hele landet

Ny aftale betyder, at også tyndt befolkede områder vil blive dækket.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bliver snart bedre internetdækning i mange af landets tyndtbefolkede områder og sommerhusområder, hvor bredbåndsdækningen i dag halter.

99,8 procent af alle husstande, virksomheder og sommerhuse skal have mulighed for mobilt internet på mindst 10 megabit. Det er partierne i teleforligskredsen blevet enige om

»Det er meget vigtigt at sikre, at borgere og virksomheder, og også sommerhusgæster, der holder deres ferie i Danmark, har de bedste muligheder for en god bredbåndsforbindelse«, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

»Det styrker dansk turisme og sommerhusudlejningen i yderkommunerne«, påpeger han.

Også vigtigt for sommerhusudlejere Dansk Erhverv hæfter sig ved, at der nu bliver taget hensyn til sommerhusområderne, hvilket vil smitte positivt af på turismen.

»Hurtige bredbåndsforbindelser er ikke kun vigtigt for erhvervslivet og borgerne, men også for de mange gæster, som bor og lejer sommerhuse. Initiativet vil smitte positivt af på turismen«, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv Christian Ohm.

Aftalen dækker næsten hele Fyn, størstedelen af Lolland, kystområder i Nordvest- og Sydsjælland, områder langs den jyske vestkyst, store dele af Nordjylland, Djursland og Bornholm.

Bakker og dale kan hindre signalet
Der vil aldrig komme en 100 procents dækning, da bakker og dale kan hindre signalet. Men ministeren mener, at man med god ret nu kan sige, at så godt som hele Danmark er dækket.

800 megahertz-frekvensbåndet, der giver adgang til mobilt internet på op til 10 megabit, kommer nu på auktion, så teleselskaberne kan byde på opgaven.

Den øgede dækning skal være tilgængelige for borgerne inden udgangen af 2015.

Sidegevinst for det mobile telefonnet

Som en sidegevinst ved aftalen kan frekvensbåndet også afhjælpe problemer med 'huller' i det mobile telefonnet. Det betyder, at borgere, der tidligere har haft besvær med at få signal, når de ringer, nu får en bedre dækning,

Det kræver dog, at teleselskaberne sætter en mast op - men det har ministeren en forventning om, vil ske.

»Teleselskaberne kan nemlig for relativt få penge opsætte antenner til mobiltale på de opsatte mobilmaster, og dermed øge taledækningen væsentligt«, siger Ole Sohn.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden