Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

bogligt. Apple går nu målrettet efter studerende med det opdaterede iBooks 2-app, der gør studiebøgerne billigere og mere multimediale.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple vil peppe studiebøger op på iPads

Apple vil indtage markedet for elektroniske lærebøger med opgaver, film og spil.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ved studiestart lyder udskrivningen ofte på flere tusind kroner til indkøb af studiebøgerne, men nu vil Apple gøre lærebogen både billigere og mere multimedial.

Det annoncerede Apples Phil Schiller i går på et pressemøde i New York, og budskabet var klart: Apple vil ind i skolerne, high schools og universiteterne med deres iPad som central tablet-computer og læreplatform.

LÆS ARTIKEL

Tidligere har Apples iBook-app og tilhørende online-butik for e-bøger være underlagt en række begrænsninger, som nu er ophævet i deres nye iBooks 2-app. F.eks. kan udgiverne nu lægge videoklip, lyd, links og flere interaktive elementer ind i bøgerne, så de mere ligner apps end normale lærebøger.

Eleverne kan indsætte egne noter på alle siderne i e-bøgerne, som bagefter kan bruges som hurtige videns-quiz, for at se, om man kan huske pensum. I det hele taget sigter Apple efter at ændre måderne, hvorpå lærebøger fungerer i dag, og dermed også lærerens rolle i undervisningen.

For f.eks. skal lærebøgerne lægge op til mere studieaktivitet ved at e-bøgerne sælges med opgaver, tests, quizzer og lignende, der skal lette undervisningen for læreren.

Under 100 kr. for en lærebog

Apple indleder også en skarp krig på priserne, da en digitale lærebog vil koste omkring 15 dollar eller mindre (ca 86 kr.), hvilket er markant billigere end normale lærebøger i bogform.

Blandt de første e-lærebøger i denne nye generation kommer både biologi- og samfundsbøger, dog kun målrettet det amerikanske undervisningssystem i første omgang.

LÆS ARTIKEL

Apple har allerede de tre største amerikanske forlag inden for lærebøger McGraw Hill, Houghton Mifflin og Pearson med i projektet, men kritiseres ifølge BBC for at binde eleverne til iPads, der også er dyre i anskaffelse. Kritikerne frygter, at dette vil skabe en uheldig social opdeling i klasserne.

Samtidig er det endnu uklart, hvordan Apple vil håndhæve indholdet i lærebøgerne - og særligt fra land til land - og om de f.eks. vil nægte at sælge lærebøger, hvis de ikke vurderer indholdet er acceptabelt ligesom Apple gør i deres App Store.

Samtidig med iBooks 2 lancerede Apple også Mac-programmet iBook Author, hvor f.eks. læreren kan sammensætte egne bøger eller kompendier og udgive dem i f.eks. klassesæt til elevernes iPads.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden