Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Billigste løsning til det nye DVB-T2-signal, som Boxer TV tager i anvendelse fra 1. april, er denne Sagemcom DT90 DVB-T2 MPEG4 boks. Den har ingen harddisk og kun en enkelt tuner. Til gengæld koster den 1.300 kroner.

Billigste løsning til det nye DVB-T2-signal, som Boxer TV tager i anvendelse fra 1. april, er denne Sagemcom DT90 DVB-T2 MPEG4 boks. Den har ingen harddisk og kun en enkelt tuner. Til gengæld koster den 1.300 kroner.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye tv-modtagerbokse er på vej, men de er dyre

Branchen: Priser på nye antenne-modtagere vil falde kraftigt hen imod nytår.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 225.000 danske husstande, der stadig modtager antenne-tv-signaler i det ældre MPEG2-format, skal senest i slutningen af december for anden gang ud for at købe nyt udstyr, hvis de vil blive ved med at kunne se DR's kanaler DR1 og DR2 og TV 2.

Danmarks Radio og TV 2 slukker nemlig for signaler i MPEG2-komprimeringen og sender efter 1. januar 2012 kun signaler i komprimeringen MPEG4.

Oven i købet bliver TV 2 betalingskanal. Derfor skal antenne-modtagere, der vil se TV 2 efter nytår, være kunde hos selskabet Boxer TV.

Nye signaler kræver ny teknik Nu har Boxer TV, der har koncessionen på betalings-tv via antenner, smidt en ny teknisk udfordring på banen.

Fra 1. april næste år vil selskabet sende signaler i HD-kvalitet, så seerne kan hente TV 2 og en række andre kanaler ned fra antennen i HD-kvalitet.

LÆS ARTIKEL

Og vil seerne være med på den vogn, er det ikke nok at skifte til MPEG4-teknikken fra nytår. Så skal man springe MPEG4-boksen eller MPEG4-tv-skærmen over og gå efter den såkaldte DVB-T2 standard enten på en boks eller indbygget i en ny fladskærm.

Og det er ikke billigt, som priserne ser ud i øjeblikket.

Fladskærms-tv med DVB-T2 tuner er en del dyrere end skærme med den eksisterende DVB-T tuner, og vælger man at beholde sit nuværende tv og klare sig ved at tilslutte en DVB-T2 modtagerboks, skal man også gribe dybt i lommen.

Det viser et tjek af de nuværende priser på de foreløbig fire digitale modtagerbokse, Boxer TV har godkendt til det nye tv-signal i HD-kvalitet.

Vælger man at springe et led over og gå hele vejen og købe en boks, der kan modtage Boxers nye DVB-T2 signal, vil investeringen ligge på mellem 1.300 og 3.500 kroner.

»Men det skulle undre mig meget, hvis ikke priserrne falder lynhurtigt«, siger Kurt Frausing, der er direktør i BFE, Branchen Forbruger Elektronik.

»Det vil det generelle pristryk gøre, men hvor langt ned, vi kommer, er uvist. DVB-T2 teknikken er helt ny også for os i branchen. Men der er ikke mange, der forventer, at der virkelig sker noget før lige før nytår og i starten af januar«, siger han.

Kurt Frausing tilføjer, at teknikken endnu ikke er indbygget i så mange af de nye tv-skærme i butikkerne, som Boxer TV har påstået.

»Det er ikke alle forhandlere, der hidtil har valgt at tage dem hjem«, siger han.

Satser man på en DVB-T2 boks, fordi man vil beholde sin nuværende skærm, skal den kunne vise tv i HD kvalitet.

De fire bokse, der i dag er til salg i Danmark, er alle godkendt af Boxer TV.

Det er Sagem RT90-320 DVB-T2 med en harddisk på 320 GB. Den kan ifølge prisoplysningssiden Pricerunner fås til 2.638 kroner i NB Radios danske netbutik.

Sagem har også en Boxergodkendt modtagerboks uden harddisk, Sagemcom DT90, der blandt andet kan fås i netbutikken av-connection.dk til 1.299 kroner.

Den tredje af boksene, en Humax BXR-HD PVR DVB-T2 uden harddisk og også med kun een tuner, står i Sverige til 1.690 svenske kroner, svarende til 1.379 danske kroner, men den er fundet i Danmark til 1.695 kroner.

Mere end dobbelt så dyre som MPEG4-bokse

Sammenligner man med prisen på en MPEG4-boks i Danmark uden harddisk og uden den nye T2-standard, er der tale om langt over dobbelt pris. Til gengæld vil en MPEG4-boks ikke kunne vise Boxers nye HD-kanaler men godt de gratis som DR HD.

Den sidste af de fire Boxer-godkendte DVB-T2 modtagerbokse er Humax BXR-HD PVR DVB-T2 med en 500 GB harddisk til optagelser og med to tunere. Den sælges i Sverige til 3.890 kroner, svarende til 3.175 danske, men i Danmark er den prissat til for eksempel 3.495 kroner hos netto-sat.dk

Boxers pressechef Kaj Højvang fortæller, at hvis modtagerboksene er Boxer-godkendt i Danmark, er de det også i Sverige på præcis de samme parametre. Så de produkter, som figurerer på den danske liste, kan man trygt købe i Sverige.

Til sammenligning koster de billigste bokse, der kan klare det nye MPEG4 signal, som alle antennemodtagere skal kunne håndtere fra nytår, godt 500 kroner.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden