Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

LÆKKET. B&Os fjernsyn til almindelige forbrugeres pengepunge skulle have været en hemmelighed indtil 2. maj. Men det lykkedes et dansk website at lække nyheden til resten af verden.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

B&O er på vej med billigere tv

Nu kan vi med dødelige pengepunge også få fingre i det fine mærke.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

B&O har i de senere årtier været synonymt med luksus og velhaveri. Struer-virksomhedens TV og musikanlæg har fokuseret på design i verdensklasse, og det har man så også været nødt til at betale kassen for. Men under B&O Play-navnet forsøger B&O at komme den almindelige forbruger i møde.

Disse produkter fås i andre butikker end B&Os egne, og er et I første omgang skete det med dock’en Beosound 8, der hurtigt blev firmaets største sællert i mange år. Så kom den digitale højttaler/radio Beolit 12, men nu går B&O hele vejen. Den hellige gral – fladskærms-TV’et – kan nu også fås med B&O-logoet på for menneskepenge.

Ingen tanker om kabler Beoplay V1-32 og Beoplay V1-40 er de to første modeller, vi ser i den nye ”billig”-serie fra B&O, og som navnet antyder, kommer de i henholdsvis 32 og 40 tommer. De holder B&O-stilen med malet stål og krom, fås i designs i hvid og sort, skabt af designeren Anders Hermansen.

Ud over designet bærer Beoplay V1-serien på et par andre features, der adskiller dem fra resten af TV-markedet.

LÆS ARTIKEL

Først og fremmest er der plads bagpå til at man kan sætte en mindre medieafspiller-boks, som f.eks. en AppleTV, fast på selve TV’et.

Beoplay V1-serien er også god til netværk. Ud over at selve TV’et kan gå på nettet, kan man også streame musik og video direkte til TV’et trådløst, via den efterhånden meget udbredte DNLA-standard.

Rigtig mange smartphones og tablets understøtter i dag DNLA, så hvis man f.eks. har sin musik liggende herpå, kan man spille det ud over TV’et uden at tænke på kabler.

Dernæst er der flere fødder og ophæng tilgængelige til TV’et, lige fra loftsophæng til vægophæng med 180 graders vinkling til en slags ”hængestander”, som den man kan se på billedet ovenfor. Billedet er dog endnu ikke bekræftet af B&O som værende Beoplay V1.

Lækket af dansk website
For det var nemlig slet ikke meningen at vi skulle have Beoplay V1-modellerne at se før 2. maj, hvor B&O har indkaldt til pressemøde. Men det danske gadget-website Recordere.dk fik fat i billeder og information om de nye TV-apparater og lækkede dem til resten af verden. Historien blev derefter samlet op af de allerstørste internationale gadget- og tech-medier som Engadget og The Verge, samt lokale medier fra Hardware.no i Norge til Techstyles i Australien.

Recordere havde flere kilder, inklusive en enkelt B&O-insider, der gav dem de tekniske specifikationer. Men det var først, da en spansk, professionel hjemmebiograf-bygger kom til at tale over sig på sin blog, at der for alvor kom gang i den virale nyhedsspredning, og Recorderes redaktør vidste, at han havde en historie:

»Efter at have studeret materialet blev jeg klar over, at dette var hotte sager«, siger Lars Ladingkær fra Recordere.dk til Tjek.dk.

»For alt passede på de informationer jeg allerede havde, men her var alle detaljerne, inklusive et enkelt produktbillede i samme stil som B&O normalt bruger«.

LÆS ARTIKEL

B&O har siden udøvet en masse damage control, ved blandt andet at kræve billeder og detaljer fjernet fra den førnævnte, spanske hjemmeside. Men efter ånden er kommet ud af flasken og er blevet en viral verdensnyhed har flere medier forsøgt at få B&O til at kommentere på sagen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det har det danske forbrugerelektronik-firma hidtil nægtet. Tina Banzhaf, der er presseansvarlig hos B&O siger til Ekstra Bladet, at ”Vi kommenterer ikke på rygter.” Og derfor er der stadig en smule tvivl om, hvorvidt det TV, der kan ses ovenfor, rent faktisk ER Beoplay V1.

Men efter 2. maj er vi alle lidt klogere.

Stadig ikke helt billigt

Nu skal man dog ikke tro, at B&O har valgt at gå helt ned på prisniveau med konkurrenter som Samsung og LG. Der skal stadig være lidt eksklusivitet over det, og derfor koster Beoplay V1 18.000 kroner for et TV på 32 tommer og 22.000 kroner for 40-tommers-versionen. Det kan virke dyrt i forhold til, at man kan få et TV fra en anden fabrikant i samme størrelse for en tredjedel af denne pris.

Men taget i betragtning at en af B&Os TV-topmodeller, Beovision 7-40 (der også kun er på 40 tommer) starter ved omkring 70.000 kroner, så er Beoplay V1 jo nærmest et slagtilbud.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden