Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det nye Facebook opfordrer til at lægge hele sit liv online fra baby-billederne til brylluppet. Den nye funktion Timeline samler det hele i en oversigt over dit liv.

Det nye Facebook opfordrer til at lægge hele sit liv online fra baby-billederne til brylluppet. Den nye funktion Timeline samler det hele i en oversigt over dit liv.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu vil Facebook have hele dit liv

Facebook har løftet sløret for fremtidens funktioner - bl.a. en komplet scrapbog over hele dit liv.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et oversigt over hele dit liv, øget deling af informationer og mulighed for film, musik og nyheder.

Mens Facebook netop har sat rekord med 500 millioner mennesker online på samme tid, så fremviste direktør Mark Zuckerberg i går fremtidens Facebook for den amerikanske presse i San Francisco.

LÆS ARTIKEL

De største ændringer er bliver features som Timeline, der gør Facebook til en online-bog over hele dit liv, en udvidelse af "Synes om"-knappen og markant lettere for programmer på Facebook at få adgang til dine informationer.

Her er de fem største ændringer i det kommende Facebook, der dermed for alvor forsøger at udkonkurrere den største umiddelbare rival Google+:

1. Timeline

Med funktionen Timeline vil Facebook sammensætte en automatisk skrapbog over hele dit liv. Alle de billeder, informationer, statusopdateringer og sågar steder du har besøgt bliver her samlet på en fortløbende tidslinje, så man i teorien kan lægge hele sit liv online.

Her kan du markere, hvilke billeder eller informationer, der er mest vigtige for dit liv, og Facebook vil med Timeline også opfordre brugerne til at lægge deres teenage- og babybilleder ind, så det hele bliver samlet et sted. Timeline er stadig under udvikling, og bliver dog ifølge Zuckerberg en helt frivillig feature, og kan sættes ind som din nye profilside.

2. Én tilladelse til deling

I det nye Facebook skal du nu kun godkende en enkelt gang, når et Facebook-program efterspørger dine personlige informationer fra din profil. Dermed autoriserer du adgangen en gang for alle, og det pågældende Facebook-program kan derfor frit benytte sig af dine informationer frem over.

LÆS ARTIKEL

Dette kan let vises sig at blive en mere kontroversiel ny feature, da man derved let kan miste overblikket over, hvilke informationer dine Facebook-programmer bruger om dig.

3. Udvidet "Synes om"-knap

I nutidens Facebook er det mere sort/hvidt: du kan "synes om" eller være mere neutral. Fremover kan man via funktionen Facebook Gestures sætte alle slags verber på statusopdateringerne - f.eks. "læser en bog" eller "ser en film".

4. Forskel på statusopdateringer

Hvem fører i Mafia Wars, eller hvilke af dine venner har kastet sig over det nye The Sims Social?

Facebook vil fremover flytte det slags mere irrelevant information til en såkaldt "Ticker" i højre side af skærmen, så mere vigtige statusopdateringer får mere fokus i ens normale nyhedsside.

5. Film, musik og nyheder

Amerikanske tjenester som filmbutikken Netflix og musikbutikken Spotify bliver nu indbygget direkte i Facebook, så du kan se film og høre musik uden nogensinde at skulle forlade Facebook. Dette betyder samtidig, at du lettere vil kunne se, hvad dine venner hører af musik og ser af film.

Disse features findes endnu kun i USA dog. Timeline er også endnu kun i beta-stadiet, men kan man tilmelde sig til at teste funktionen i Facebook allerede nu.

Læs mere om Timeline her (eksternt link)

Ifølge Zuckerberg har Facebook nu over 800 millioner brugere på verdensplan.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden