Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KLASSIKER. Når der er krise, spiller underholdningsindustrien sikkert med  tegneserie-filmatiseringer og endeløse sequels. PR-foto

KLASSIKER. Når der er krise, spiller underholdningsindustrien sikkert med tegneserie-filmatiseringer og endeløse sequels. PR-foto

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets største spilmesse skydes i gang

Electronic Entertainment Expo, eller blot E3, tyvstarter i Los Angeles i dag.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den internationale gaming-industri er stor. Kæmpestor.

Med en international omsætning, der svarer til halvanden gange Danmarks bruttonationalprodukt, er det en af de industrier, der forventes at holde ved et par år endnu, mildt sagt. Og på tirsdag mødes hele industrien i Los Angeles til den årlige messe, der bringer industrien sammen.

Tjek.dk er naturligvis til stede, og de følgende dage vil du kunne læse rapporter om spil- og hardwarenyheder her på siderne fra tjek.dks spilekspert Thomas Vigild samt Morten Bay.

Electronic Entertainment Expo er navnet på messen, der dog bare går under navnet E3. Og i år ser messen ikke ud til at blive specielt mindre end tidligere år, faktisk har messen stort set ikke ladet sig mærke med krisen. Spil til konsoller og computere har dog så lang produktionstid, at det først er nu, man kan forvente at se krisen slå igennem, selvom USA er på vej ud på den anden side. Det ses dog ikke direkte - man skal kigge lidt mellem linjerne.

Gør ligesom Hollywood Når der er krise, spiller underholdningsindustrien sikkert. Sådan er det i Hollywood, der kaster sig over stjernebesatte tegneserie-filmatiseringer og endeløse sequels, når riget fattes penge. Og sådan er det nu også i spilverdenen, hvor firmaerne i år blandt andet satser på kendte spilbrands for at hive penge hjem til udvikling af morgendagens stjernespil. Således får Tomb Raider-serien nu en reboot, og også den oprindeligt danske Hitman-serie får tilføjet endnu et afsnit.

Og de, som troede at Halo kun var en trilogi, kan godt forberede sig på Halo 4. Der reklameres allerede kraftigt over hele byen for disse spil, selvom messen først starter på tirsdag, og det langt fra er sikkert, at vi ser reelle lanceringer af spillene.

LÆS ARTIKEL

Mandag lokal tid står den dog på presse-events. De tre giganter, Microsoft, EA og Sony har alle deres pressemøder mandag, så journalisterne kan koncentrere sig om selve messeaktiviteterne, når disse skydes igang tirsdag. Nintendo har dog valgt at lægge et pressemøde på tirsdag, men kunne alligevel ikke nære sig for at lave et lille teaser-pressemøde søndag, hvor de allermest brugte tiden på at fortælle, hvor vigtigt det var at dukke op til det store pressemøde et par dage senere.

Og så løftede de lidt mere af sløret for den længe ventede opfølger til Wii-konsollen, Wii U. Nu venter alle spændt på at se, hvad firmaet har at fortælle om efterfølgeren til en af de bedst sælgende konsoller i verdenshistorien på tirsdag.

Små nyheder fra Microsoft og Sony

Microsoft forventes ikke at præsentere Xbox 720 endnu, men derimod at udbygge deres engagement i medie-delen af Xbox 360, en strategi, de også kørte sidste år. Rygterne taler om en tjeneste, der minder om Apples trådløse streaming-koncept AirPlay. Microsoft-versionen skulle hedde Smart Glass.

Der bliver helt sikkert også fokus på Windows 8 og de muligheder, der kommer for at spille på denne version af Windows. Her vil tablets nok være i højsædet, eftersom der netop er blevet vist en masse Windows 8-tablets frem ved Computex-messen på den anden side af kloden i Taipei, der foregår samtidig med E3.

Og så er der naturligvis Sony, der stadigvæk er i gang med at kæmpe sig ud af nogle horrible år med skuffende PS3-salg, hackingskandaler og en økonomi, der halter. Salget af den nye, håndholdte PlayStation med navnet Vita, har heller ikke været imponerende, så man forventer at Sony vil prøve at booste salget, eventuelt med en prisnedsættelse.

Men over de kommende dage ved vi meget mere, så følg med på disse sider.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden