Batteridræber. Mange apps suger stømmen ud af smartphonen uden du opdager det.
Foto: FINN FRANDSEN

Batteridræber. Mange apps suger stømmen ud af smartphonen uden du opdager det.

Digitalt

Sådan kan du afsløre din android telefons strømtyve

Forlæng levetiden på din smartphones batteri ved hjælp af den nye app 'Task Killer'.

Digitalt

Et stort problem ved overgangen fra de gamle mobiltelefoner til de nye smartphones er, at batteriet slet ikke holder så længe, som vi er vant til.

De gamle mobiltelefoner kunne man uden problemer have kørende i flere dage uden at lade dem op. En smartphone har en stor skærm, en hurtig dataforbindelse og smarte apper, der kører i baggrunden, og det er alt sammen med til at øge batteriforbruget.

LÆS OGSÅ Men har man en nyere Android smartphone, kan man holde øje med, hvad det er, der sluger telefonens batteri. Og så kan man gøre noget ved sagen, f.eks. ved at slukke for visse apper.

Som regel er den største forbruger af strøm Androidsystemet selv, og det er der ikke så meget at gøre ved. Men kan du f.eks. se, at Visning eller Lysstyrke bruger ekstremt meget batteri, kan du overveje at skrue ned for lysstyrken på din telefon, hvilket gøres under indstillingerne. En app som ’Task Killer’ kan slukke for funktioner og apper, når de ikke er i brug.Sådan tjekker du batteriforbruget:

1. Lås Android smartphonen op. Tryk på Hjem-knappen. 2. Du skulle nu gerne være inde på ’forsiden’ af din Androidtelefon. Tryk nu på Menu-knappen nede i bunden af telefonen. 3. Du får nu en menu op, hvorfra du kan vælge Indstillinger. Tryk på denne valgmulighed. 4. På den menu, der nu kommer op, er der en funktion, der hedder Batteriinformation eller Strømkontrol. Tryk på den. 5. På det skærmbillede, der nu dukker op, kan du se mere præcis, hvor meget batteri der er tilbage, modsat den mere unøjagtige visning med ikonet øverst på skærmen. Nederst er der et menupunkt, der hedder Batteriforbrug. Klik på den. 6. Du bliver nu ført hen til et skærmbillede med en oversigt over de største strømslugere på din Androidtelefon, prioriteret efter forbrug.


FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce