Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fastpris. Inden udgangen af 2012 vil også danskere kunne benytte sig af stremingtjenesten Netflix.
Foto: Netflix

Fastpris. Inden udgangen af 2012 vil også danskere kunne benytte sig af stremingtjenesten Netflix.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Længe ventet filmtjeneste kommer til Danmark i år

Inden året er omme kan danskere købe adgang til film og tv-serier via nettet.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er det snart slut med at stirre længe på fjernsynsprogrammet i håb om, at tv'et vil vise favoritserien eller at føle dårlig samvittighed ved at se serien ulovligt via internettet.

Det amerikanske firma Netflix bekræfter i dag i en pressemeddelelse, at det inden udgangen af 2012 vil tilbyde danskere at streame tv-serier og de nyeste film til en månedlig pris.

Tjenesten er længe ventet, da den har været udbudt i USA siden 1997 og har været så populær, at den siden er blevet lanceret i Canada, Latinamerika, Storbritannien og Irland. Samlet har tjenesten mere end 27 millioner medlemmer.

Koster en halvtredser pr måned Netflix kan streames på en elektronisk enhed, der har adgang til internettet, og inkluderer PC, Mac, Smart TV, spillekonsoller, Blue-ray-afspillere, smartphones og tablets.

Firmaet meddeler ikke, hvor meget tjenesten kommer til at koste, men i USA koster et abonnement 47 kroner pr. måned, mens det i Storbritannien koster i omegnen af 55 kroner.

Danske YouSee sagde tidligere i år til Politiken, at det er i fuld gang med at forberede et modtræk til Netflix.

LÆS MERE

Danskerne kan i dag allerede købe film enkeltvis via YouSee, iTunes, Viaplay og flere andre tjenester, ligesom man også kan se flere tv-programmer på nettet. Hvis man selv vil vælge sine serier, må man dog ty til den ulovlige metode.

Lanceres i flere lande

Udover det danske marked, kan svenskerne, finnerne og nordmændene nu også se frem til at kunne købe sig adgang til film og tv-serier.

I USA har det at give kunderne abonnement på en nærmest ubegrænset filmsamling haft negativ effekt på etablerede udlejningstjenester.

LÆS OGSÅ

Netflix’ netbaserede forretningsmodel har stjålet så store markedsandele fra de fysiske filmudlejningsbutikker, at den amerikanske udgave af Blockbusterkæden gik konkurs i 2010.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden