Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Teknisk fejl åbnede for snyd med Google

Google måtte skyndsomt reparere sikkerhedshul i juledagene.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af internetgiganten Googles samarbejdspartnere er kommet til at begå en fejl, der har gjort det muligt at fuppe netbrugere.

Fejlen blev udnyttet af snydepelse, som lavede et såkaldt falsk certifikat for Google, konstaterer den danske netsikkerhedstjeneste DK-Cert. Dermed har de kunnet narre netbrugere med falske udgaver af hjemmesider, et yndet redskab til at lokke kreditkortoplysninger og kodeord ud af brugerne.

Virksomhederne bag de store browsere har opdateret de certifikatlister, browserne støtter sig til, når de skal vide, hvilke hjemmesider netbrugerne trygt kan besøge, og om det er den rigtige hjemmeside, der bliver vist, når brugerne for eksempel taster 'politiken.dk' i adresselinjen.

LÆS OGSÅ

Certifikatfejl som den, Google har fundet, kan nå at skabe mange problemer.

Kan sende browsere på afveje

Det farlige her er, at man som netbruger risikerer, at browseren så at sige kommer til at gå ind i et minefelt på nettet.

»Så kan bagmændene lave for eksempel en phishing-side«, forklarer Shehzad Ahmad, der er chef for netsikkerhedstjenesten DK-Cert.

LÆS OGSÅ

»De kan bruge det til alt fra en hjemmeside med en tjeneste, der skal udlevere kreditkortoplysninger, g-mail-relateret materiale, login-oplysninger eller lignende. Alt, der har en værdi for de kriminelle, kan de finde på at bede brugerne om at indtaste«, mener den danske sikkerhedsekspert.

Fejlen er ifølge Google sket, da en tyrkisk samarbejdspartner kom til at begå en fejl, som åbnede for misbrug af certifikaterne. Den blev opdaget den 24. december, og kort efter var en sikkerhedsrettelse på plads, så browserne ikke lod sig lokke i uføre.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden