Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

SLUT. Danskere med en YouSee kabel-tv pakke kan ikke længere se eller tilkøbe TV2 Film. (Arkivfoto)
Foto: FINN FRANDSEN

SLUT. Danskere med en YouSee kabel-tv pakke kan ikke længere se eller tilkøbe TV2 Film. (Arkivfoto)

Digitalt

Strid mellem TV 2 og YouSee: 700.000 har mistet TV 2 Film

Den populære kanal er røget ud af YouSee's tv-pakke og kan ikke tilkøbes.

Digitalt

Siden årsskiftet har omkring 700.000 husstande mistet filmkanalen TV 2 Film.

Filmkanalen, der hidtil har været en del af den store pakke hos YouSee, er røget fuldstændig ud, bekræfter YouSee’s pressechef, Ib Konrad Jensen.

»Vi ville meget gerne have videreført filmkanalen, men kunne ikke blive enige med TV 2 om vilkårene og prisen«, siger han.

Uenighed mellem TV2 og YouSee
Beklagelser er der også, når man spørger hos TV 2. Her spiller man bolden tilbage til YouSee:

»Jeg synes, det er frygteligt kedeligt og synd for de mange kunder, som bliver ramt af, at YouSee piller en yderst populær kanal af. Vi kan kun appellere til, at kunderne giver udtryk for deres utilfredshed, og eventuelt vælger en anden distributør«, siger Alexander Nørregaard-Madsen, salgsdirektør på TV 2 Kanalsalg.

Han oplyser, at alle andre distributører udbyder filmkanalen, og beklager, at lige præcis YouSee, landets største distributør, har fravalgt TV 2 Film. Ifølge salgsdirektøren fordi YouSee ikke ville acceptere højere priser.

»Vi ønskede at forlænge vores treårige aftale, som udløb 31. december, med en prisregulering svarende til inflationen i 2011, men det ville YouSee ikke«, siger Alexander Nørregaard-Madsen.

TV 2 Film kanalen kan end ikke tilkøbes som ekstrakanal hos YouSee, som ellers udbyder ikke mindre end 70 ekstrakanaler, som kunderne kan vælge til oven i deres faste tv-pakke. Også på dette punkt skyder de to parter på hinanden.

»Vi foreslog TV 2, at TV 2 Film så i det mindste blev en del af de ekstrakanaler som kunderne kan tilkøbe, men det var TV 2 heller ikke interesseret i. Desværre«, siger YouSee’s pressechef Ib Konrad Jensen.

Sådan ser man ikke på det hos TV 2:

»Man kan ikke basere en kanal på kun at være en tilkøbskanal. Når vi laver aftaler, lægger vi vores kanaler både i pakkerne og i frit-valg-koncepterne. For os er det en nødvendighed at være begge steder. Det gælder alle danskbaserede kanaler, fordi de har et lille opland sammenlignet med en udenlandsk kanal, og det ved YouSee godt«, siger salgsdirektør i TV 2 Alexander Nørregaard-Madsen.

TV2 håber, YouSee ringer
Siden nytår har YouSee modtaget mange klager fra kunderne, som er blevet kedeligt overrasket over, at de pludselig ikke kan nyde ’en film uden afbrydelser’. Pressechef Ib Konrad Jensen har ikke tal på, hvor mange utilfredse kunder, der er tale om, men understreger, at alle kunder er informeret om ændringerne.

Foruden bortfaldet af TV 2 Film, er der også sket den ændring, at den franske kanal TV5 Monde er røget ud af grundpakken og i stedet er blevet en af de ekstrakanaler, man kan tilkøbe.

»Brevet kom ud til kunderne allerede i oktober, så der er givetvis en del kunder, som har glemt, at de faktisk er blevet informeret«, siger YouSee’s pressechef Ib Konrad Jensen.

Hos TV 2 håber man, at YouSee ombestemmer sig:

»Jeg krydser da fingre for, at de ringer til mig, så vi kan lave en aftale«, siger Alexander Nørregaard-Madsen, salgsdirektør på TV 2 kanalsalg.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce