Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Wally Santana/AP
Foto: Wally Santana/AP

2013. I år er året, hvor salget af smartphones overstiger salget af de normale mobiltelefoner.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smartphonesalget stiger støt

Faldende priser og stærk efterspørgsel får smartphone-salg til at eksplodere.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smartphonefabrikkerne producerer løs. Og især de billigste modeller bliver solgt i hast.

Antallet af smartphone-forsendelser - fra producenter til detailhandlen - ventes at stige med 32,7 procent i forhold til sidste år og nå op på knap 960 millioner enheder verden over sammenlignet med sidste års 722,5 millioner smartphones.

Det skriver analysefirmaet International Data Corporation (IDC) i en pressemeddelelse.

VI TESTER

Det øgede salg af smartphones skyldes ifølge IDC især de faldende priser og den stærke efterspørgsel på markedet.

I år er smartphone-år
Det bliver også i år, at salget af smartphones overstiger salget af de 'gamle' telefoner. Salget af smartphones sniger sig nemlig op på 52,2 procent af det totale salg af mobiltelefoner.

Det er en kurve, der ifølge IDC vil blive ved med at vokse i årevis.

»De spirende markeder vil stå for 64,8 procent af alle smartphones, der bliver leveret i løbet 2013. Det er en stigning på 43,1 procent fra 2010«, skriver IDC.

LÆS MERE

Analysefirmaet skriver, at det eksploderende smartphone-marked blandt andet skyldes en kombination af stærk efterspørgsel fra brugerne og et massivt udvalg af smartphones til alle prisniveauer.

»2013 vil markere et vendepunkt for smartphones«, siger Ramon Llamas, der er researchmanager for IDC's analyser af mobiltelefoner.

»Et kig på antallet af forhandlere, der både sælger almindelige mobiltelefoner og smartphones, viser, at mange af dem succefuldt er gået over til især at fremhæve deres smartphones. Smartphones er blevet den primære kilde til, at de går frem«, siger han og tilføjer, at man fremover kan forvente at kløften mellem almindelige mobiltelefoner og smartphones vokser sig endnu større.

Smartphones er blevet en normal ejendel på spirende markeder, og den er blevet en genstand, som flere har fået råd til.

I disse markeder, hvor den gennemsnitlige årsindkomst er meget mindre end i allerede udviklede markeder, er forhandlerne ifølge IDC derfor tvunget til at producere billigere smartphones.

Forhandlerne har formået at holde omkostningerne nede ved fortsat at producere 3G-smartphones ved siden af de nye og dyrere 4G-smartphones, skriver analysefirmaet.

Langsomme Nokia vil øge salget

Ifølge epn.dk kommer den voksende fokus på de spirende markeder især til udtryk hos Nokia. I en ny analyse af Nokia-aktien skriver Sydbank, at den finske telefonproducent forventes at øge salget af smartphones betydeligt i løbet af i år.

»Kampen om kunderne på fremspirende markeder bliver afgørende fremadrettet. Efter vores vurdering har Nokia stadigvæk mulighed for at blive en førende leverandør af smartphones til de mange nye førstegangskøbere på disse markeder«.

SE TV

Den kriseramte, finske mobilgigant har lanceret en billig telefon i forsøget på at indhente konkurrenterne. Kilde: Ritzau/AP

Nokia har da også brug for vind under smartphone-vingerne, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at indhente konkurrenterne. Ifølge epn.dk viser Nokias årsregnskab, at de solgte hele 55 procent færre smartphones i 2012 målt i forhold til 2011.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden