Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
J Pat Carter (arkiv)/AP
Foto: J Pat Carter (arkiv)/AP

HALLO! Nu bliver det billigere for europæiske forbrugere at ringe ud og hjem inden for EU.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billigere opkald og surfing: EU fjerner dyre roamingtakster

Fra 2014 kan du ringe, sms'e og roame i EU til samme priser som hjemme.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu bliver det meget billigere, hvis du skal ringe hjem, sms'e eller surfe på din mobiltelefon fra Amsterdam, Paris og Barcelona.

De 27 EU-kommissærer i Bruxelles har vedtaget en samlet pakke, der er et led i en række større europæiske reformer på telekommunikationsområdet, der skal skabe et samlet europæisk marked.

Reformerne træder senest i kraft 1. juli 2014 ifølge britiske The Telegraph.

LÆS OGSÅ

»De blev enige om, at på dette tidspunkt næste år vil vi være fri for de mange takster«, siger en anonym kilde i Bruxelles til avisen.

Detaljerede planer offentliggøres de næste uger
I de kommende uger forventes de europæiske lovgivere at lægge en plan på bordet.

Europakommissionen forventer, at taksternes endeligt også vil komme vanvidsregningerne til livs, som mange europæiske forretnings- og ferierejsende har fået gennem de seneste mange år. Argumentet er, at teleselskaberne vil tjene mere på lang sigt, fordi kunderne i langt højere grad vil bruge deres mobiltelefoner udenlands - især for at komme på Internettet.

Reformerne er lavet på en måde, der skal tilskynde radikale omlægninger i de europæiske teleselskabers mobile netværk. Ifølge The Telegraph siger en kilde, der kender til Europakommissionens planer, at der er alt for mange teleselskaber i de 27 EU-medlemslande, og at dette er en barriere for det store investeringsbehov.

EU: »Færre men stærkere teleselskaber er godt«

Europakommissionen frygter ifølge kilden, at de mobile netværk vil bukke under for presset fra den hastigt voksende internettrafik.

»Der er omkring 100 telefonoperatører i Europa og kun fire i USA. Det kan ikke blive ved, hvis vi skal have et samlet europæisk marked. Hvis det betyder, at vi får færre men stærkere telefonoperatører, så er det godt«, siger kilden.

LÆS OGSÅ

Håbet er, at et samlet europæisk marked uden roamingtaksterne vil betyde, at udenlandske operatører vil være i stand til at udkonkurrere danske operatører og vice versa.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden