Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

beskåret. På gengivelsen af brevet fra YouSee er der ikke noget logo. Det har været med til at skabe frygt for, at der er tale om et forsøg på tricktyveri.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mistænkeligt brev fra YouSee skaber frygt blandt kabelkunder

Rygterne spredes på nettet om falske YouSee-adgangsbreve sendt fra tricktyve.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et mystisk brev fra YouSee skaber frygt blandt brugere på Facebook blandt kabel-tv-kunder.

Brevet beskriver, at teknikere fra kabel-tv skal have adgang til kundens bopæl, da der skal udføres et servicetjek af signalet.

Og en række kunder er bange for, at meldingen ikke er fra YouSee, men kriminelles seneste påfund - nemlig at snyde sig ind i privates boliger for at stjæle beboernes ejendele.

Det skriver tv2.dk

LÆS ARTIKEL

En bruger på Facebook skriver for eksempel, at vedkommende har modtaget brevet og allerede har underrettet politiet.

Men hos YouSee er der ærgerlige miner over rygterne, for brevene er ægte nok, fortæller selskabets pressechef, Ib Konrad Jensen.

»Der har bredt sig lidt panik, men brevet er ægte nok. Men det er lidt skidt, at nogen har printet nogle af brevene ud på brevpapir, uden det grønne YouSee-logo, og så er der sat en forkert afsenderdato på«, siger Ib Konrad Jensen til tv2.dk.

Og dermed mener pressechefen nogen i YouSee selv, som måske ikke har haft adgang til det rigtige brevpapir med logo og korrekt dato, men så har printet på noget andet papir.

Han fortæller til Politiken, at teknikere fra YouSee faktisk kan have behov for at komme ind i boligen og tjekke kundernes installationer og signalet mellem boligen og afsenderen, men han opfordrer samtidig folk til at være hjemme og eventuelt bede teknikerne identificere sig, hvis de er i tvivl.

»Formentlig er der tale om helt unødig ængstelse«, fortæller Ib Konrad Jensen og tilføjer, at »det er sjældent, at tricktyve ligefrem oplyser deres mobilnummer, inden de kommer«.

Han henviser til, at på det lidt uheldigt beskårede brev uden YouSee-logoet er der et mobilnummer, der henviser til den tekniker, der har anmeldt sin ankomst.

»Vi undersøger selvfølgeligt yderligere, men indtil videre har vi ikke grund til at tro, at der er tale om forsøg på svindel«, siger Ib Konrad Jensen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden