Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Service. Hos den amerikanske del af Amazon er de parat til at tage alternative metoder i brug for at nå hurtigt frem til kunderne.
Foto: David McNew/AP

Service. Hos den amerikanske del af Amazon er de parat til at tage alternative metoder i brug for at nå hurtigt frem til kunderne.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazon vil sætte droner i luften for at levere varer på en halv time

Amerikanske nethandlende kan måske snart få leveret varer på usædvanlig vis.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazon går et skridt videre for at nå forbrugerne. Det vil sende en hær af førerløse fly i luften med varer.

Det lyder syret, men den er god nok. Internetbutikken Amazon arbejder på inden for fem år at sende en armada af førerlyse fly i luften, som kan sikre, at folk får deres varer inden for en halv time.

Den amerikanske gigants projekt, der kan revolutionere internethandlen, mangler stadig at blive sikkerhedstestet og få de amerikanske myndigheders tilladelse til at gå i luften med 'Prime Air'.

»Dette er i realiteten droner, men der er ingen grund til, at de ikke også kan blive brugt som leveringsfly«, siger Amazons øverste leder, Jeff Bezos.

»Jeg ved godt, det lyder som science fiction. Men det er det ikkeB, bedyrer han.

»Vi kan lave halvtimes leveringer. Og vi kan laste genstande op til fem pund (2,3 kilo), tror vi«.

LINKSe video af dronerne på Youtube her (eksternt link)

I en video på Amazons hjemmeside er der et billede af prototypen. Flyets krop er på størrelse med en fladskærm, og det er forbundet med otte små rotorblade. Selve fartøjet står på fire høje ben.

Grabber på flyets underside er i stand til at gribe ned i plastikspande, der kører på et rullebånd i Amazons distributionscentre. I spanden ligger den genstand, som en person har bestilt på nettet.

Det førerløse fly letter og forsvinder som et stort insekt af metal for at aflevere pakken bare 30 minutter efter, man på sin computer har klikket på knappen 'betal'. Når det er sket, haster flyet tilbage til sin base.

Mini-dronerne drives af miljøvenlige el-motorer, og de kan operere inden for en radius af 16 kilometer af Amazons distributionscentre. De kan således potentielt dække en stor del af bybefolkningen.

Flyene opererer på egen hånd via GPS-koordinater, der fortæller dem, hvor de skal dumpe en vare.

»Det er meget grønt, og det er bedre, end at køre rundt med lastbiler«, mener Bezos.

Amazon vil gerne i luften med det samme, men de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) tøver fortsat, for der har ikke tidligere været regler for brug af førerløse fly i den skala.

Bezos tror, at FAA vil kunne være klar med et direktiv i starten af 2015.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden