Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hverdagshjælp. Apper kan være behjælpelige med mange ting. Lige fra togbilletter til kamerafunktioner.
Foto: Daniel Hjort

Hverdagshjælp. Apper kan være behjælpelige med mange ting. Lige fra togbilletter til kamerafunktioner.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

App Awards: Her er dommernes egne yndlings-apper

Find inspiration blandt de apper, der er fast inventar i juryens smartphones.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook, Instagram og måske en bus- eller togbillet. Apper på smartphonen kan både være underholdende, informative og ganske praktiske.

Næsten uanset hvilken dagligdags udfordring, du søger et svar på, er der rigtig mange bud på, hvilke små ikoner der kan flytte ind på din skærm og afhjælpe problemet.

Analysefirmaet Gartner vurderede i september i år, at det samlede antal hentede apper i 2013 vil løbe op i ikke mindre end 102 milliarder. Til sammenligning blev der i 2012 downloadet knap 64 milliarder apper på verdensplan.

LÆS ARTIKEL

Med andre ord: Det kan være lidt af en jungle at finde lige præcis de apper, du ikke kan leve uden. Her er et bud på forskellige apper, der måske fortjener en plads i din smartphone, når dommerne ved Danish App Awards peger på deres personlige favoritter.

Anders Hedegren, kreativ direktør og medstifter af Novasa

Seene (fotoapp)

»Seene kan bedst beskrives som Instagram i 3D. Man bevæger sin telefon i et specielt mønster hen over et emne, hvorefter appen omdanner det til et 3D-objekt, som man kan dele med andre brugere.

Det er nok ikke helt så langtidsholdbart som Instagram, men det er en fascinerende teknologi, når det virker rigtigt«.


Fantastical (kalender-app)

»Apples egen kalenderapp er generelt ikke alt for god, så derfor er der opstået et marked for tredjepartskalendere, som gør det hundrede gange bedre end Apple selv, og Fantastical er en af de bedste.

Det er lidt et eksempel på, at man godt kan få succes med en app, selvom den primære konkurrent er indbygget i folks telefoner«.

Janne Jul Jensen, Interaction designer

Trifork PassBook (planlægningsapp)

»PassBook ligger på iPhone, når du køber den. Det er en app, som andre apper kan integrere til.

Den kan samle dine billetter til for eksempel koncerter, tog og fly, så det hele ligger et sted, og så kommer den med alarmer og påmindelser inden dine arrangementer«.


Momondo (rejseapp)

»På Momondo kan man søge efter flybilletter. Appen er god, fordi den nemt kan håndtere mange komplekse søgeindstillinger. Det er svært at lave på en elegant måde og med en lille skærm, men det kommer Momondo rigtig fornuftigt om ved. Det er en meget brugervenlig app«.

Balder Olrik, Innovation Direcoter

Agillic Wunderlist (listeapp)

»Jeg var rimelig irriteret over Apples egen ’Reminders’. For mig er det vigtigt, at alle enheder synkroniseres, så mine lister er ens alle steder. I Wunderlist har man mulighed for at have flere lister parallelt og kan lave delopgaver og knytte filer til opgaven. Du kan også sende listen til andre. Appen har f.eks. også forfaldsdato«.

ThumbJam (musikapp)

»En af mine store interesser er at skrive musik, og ud over ProChords, som er min egen app til at finde akkorder med, bruger jeg ThumbJam til riffs (en lille stump rytmisk musik, red.) og variationer over grundtemaet. Den er dejlig intuitiv at bruge, når man først har fået indstillet den rigtigt. Man kan også performe med den og spille de vildeste guitarsoloer uden at have brugt et halvt liv på at øve skalaer«.

Michael Flarup, designer og medstifter af Robocat

Tweetbot (social medie-app)

»De to gutter fra app-firmaet Tapbots har overhalet hele Twitters mobilafdeling indenom og lavet den ubestridt fedeste Twitter-klient«.

En Twitter-klient er et program, man bruger Twitter gennem.

»Tweetbot skubber grænserne for, hvordan vi konsumerer og interagerer med indhold«.

Haze (vejr-app)

»Der er ingen, der siger, at apper skal udføres på en bestemt formularisk måde, og gennem årene har vi i Robocat leget meget med oplevelsen og stilarten, der kan ligge i en sjov og gennemtænkt app«.

Michael Flarup har selv været med til at udvikle Haze, som er en app med vejrudsigter.

»Haze er et anderledes skud på stammen, når det kommer til vejr-apper. Den giver en helt speciel audiovisuel tilgang til vejret, og jeg bruger den hver dag«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden