Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Mange borgere giver op over for borger.dk

Kun 47,4 procent af de ansøgninger, danskerne har forsøgt at udfylde på borger.dk, er blevet gennemført.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kontakten mellem borger og myndigheder er i løbet af de seneste år blevet erstattet af digitale selvbetjeningsløsninger, men ofte er systemerne så dårlige, at borgerne giver op.

Således er det blot 47,4 procent af de ansøgninger, danskerne har forsøgt at udfylde på hjemmesiden borger.dk, der er blevet gennemført, skriver Berlingske.

Og problemerne begrænser sig langt fra til danskernes møde med borger.dk, påpeger Søren Skaarup, der har mere end 25 års erfaring med digitalisering, service og kommunikation i det offentlige, over for Berlingske.

LÆS OGSÅ

»Løsningerne er lavet til en anden tid, hvor det ikke var obligatorisk for borgerne at være digitale. Dengang lod mange være, fordi det var ufuldstændige løsninger. De er ikke blevet så meget bedre endnu«, siger Søren Skaarup til avisen.

Stort forandringsprojekt

I Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet kan Marianne Sørensen, der er chef for det kontor, der har ansvar for den borgervendte del af digitaliseringsstrategien, godt forstå, at de digitale løsninger kan være frustrerende.

LÆS OGSÅ

»Vi er i gang med et stort forandringsprojekt, der betyder, at vi skal vænne os til at gøre ting på andre måder, og i den proces opstår der tvivl og spørgsmål«.

»Hvis man som borger har et problem, ligger det stadig i de offentlige myndigheders vejledningsforpligtelse at hjælpe«, siger Marianne Sørensen til Berlingske.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden