roamingpriser. TDC-kunder kommer til at betale for roaming en rum tid endnu, selv om 3 gør det gratis i flere lande.
Foto: JENS DRESLING

roamingpriser. TDC-kunder kommer til at betale for roaming en rum tid endnu, selv om 3 gør det gratis i flere lande.

Digitalt

Gratis roaming har lange udsigter for TDC-kunder

Mobilselskabet 3 fjerner roamingafgifter i flere lande. TDC tøver.

Digitalt

Slut med blødende telefonregninger, når du rejser og bruger din mobiltelefon i Sverige, England, Irland, Italien, Østrig og Hong Kong.

LÆS OGSÅ

I hvert fald, hvis du er kunde hos teleselskabet 3. De øvrige af de største danske teleselskaber tøver med at følge efter, selvom 3 sådan set kun er på forkant med kommende EU-lovgivning, der formentlig kommer til at træde i kraft sidst i 2015.

Hos TDC vil man ikke påbegynde en ændring af de nuværende roaming-forhold, før EU kommer med et detaljeret udspil.

»Vi synes, at det er interessant, at kommissionen tager initiativ - ikke at 3 gør det«, siger pressechef ved TDC Ib Konrad Jensen med henvisning til en aftale mellem EU-kommissionen og Europa-parlamentet, der fra 15. december 2015 vil gøre en ende på dataroaming i EU.

TDC ser frem til ens retningslinjer fra EU

Det vil betyde, at danskerne ikke længere skal betale ekstra for at bruge deres mobiltelefon i udlandet, når de rejser i EU. Hvad enten man skal tjekke mails, ringe eller gå på internettet.

3's afskaffelse af afgifter på dataroaming, der kommer kort efter aftalen i EU, kalder pressechef Ib Konrad Jensen for god timing.

LÆS OGSÅ

I modsætning til 3 ejer TDC ikke netværk i udlandet. Det, 3 har gjort, er netop at fjerne afgifterne på netværk, der tilhører dem.

TDC har ikke mulighed for at gøre noget lignende, men skal i stedet lave aftaler og forhandle betingelser med hvert enkelt lands teleselskaber. En større proces, der altså ikke speedes op af 3's nye tiltag.

»Lige nu venter vi på kommsionens udspil i detaljer, og når vi kender datoerne, og det bliver meldt ud til hele Europa, vil hele industrien begynde at indstille sig på det. Når vi har en deadline, vil vi ændre vores roamingaftaler op til den. Jeg tvivler stærkt på, at vi gør noget inden da«, siger pressechef Ib Konrad Jensen

TDC er glad for de kommende retningslinjer for dataroaming, der vil gå på tværs af EU. Det vil sikre ensartede betingelser og stille selskaberne ens, så det ikke kun er de store selskaber, der får de gode aftaler.

»Desuden er vores erfaring, at noget af det vigtigste for vores kunder er en ensartet prisstruktur. Så det ikke er sådan, at prisen er forskellig, hver gang man kører igennem et nyt land på vej ned gennem Europa«, siger pressechef Ib Konrad Jensen.

Hos Telenor har man heller ikke planer om yderligere tiltag ud over de services, de i forvejen tilbyder med faste priser på data i EU, og det samme gælder for Telia, der i nogen tid har tilbudt danske ringepriser til deres kunder, der besøger Norge, Sverige og Baltikum. Ligesom Telenor tilbyder Telia også tilkøb af datapakker, så man kan have kontrol over sit forbrug.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce