Irriterende. Malware, eller bedre kendt som irriterende software som eksempelvis virus, er alle pc-ejeres mareridt. (arkivfoto)
Foto: PETER HOVE OLESEN

Irriterende. Malware, eller bedre kendt som irriterende software som eksempelvis virus, er alle pc-ejeres mareridt. (arkivfoto)

Digitalt

Her er fem gratis malware-værktøjer til pc'en

Vi guider til fem nemme måder at undgå farlig software på din computer

Digitalt

Malware er fællesbetegnelsen for alle de irriterende stykker software, der kan gøre livet surt for enhver pc-ejer.

Hvad enten der er tale om en virus, en trojaner eller ad-ware, der popper reklamer ind på din skærm, så går malware meget hurtigt fra at være irriterende til at være farligt.

Derfor er det godt at kende nogle værktøjer til at forebygge, såvel som at fjerne malware.

1. Malwarebytes Anti-Malware er et af de bedste værktøjer, du kan downloade, hvis skaden er sket, og du allerede har fået malware på computeren. Den fungerer dog også som almindelig anti-malware, du kan bruge til daglig. Hent den på www.malwarebytes.org.

LÆS ARTIKEL

2. Panda Cloud Cleaner er smart, når din pc virkelig er hårdt inficeret. Nogle gange kan man nemlig komme så galt af sted, at en virus sætter almindelige virusprogrammer ud af spillet. Men Panda Cloud Cleaner benytter skyen og ikke din lokale harddisk og kan derfor gå uden om problemet. Hent den på http://pandacloudcleaner.pandasecurity.com/

3. Sophos Virus Removal Tool er udelukkende til at rydde op på maskinen, hvis der er landet noget uheldigt på den. Du skal have en antivirus ved siden af. Til gengæld påstår firmaet bag, Sophos, at dette værktøj finder 27 pct. mere malware end konkurrenterne. Sophos har også gratis antivirus til Mac. www.sophos.com .

4. AVG Antivirus FREE 2014 Når først computeren er helt ren – eller hvis du har startet den op første gang – skal du have et anti-malware-program om bord, der kan køre løbende. Et af de bedste og mest populære er AVG Antivirus FREE 2014, som du kan hente på www.avg.com.

5. Avira Free Antivirus kan også anbefales som et alternativ, hvis man af en eller anden grund ikke bryder sig om AVG’s tilbud ovenfor. Den kan hentes på www.avira.com.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce