Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MATHIAS CHRISTENSEN
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

Frabedt. Flest borgere på Lolland-Falster har bedt om at få deres post fra det offentlige i brevform fremfor elektronisk. (arkivfoto)

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

70.000 danskere har bedt om at slippe for e-post

HVis man aktivt søger om det, kan man få sin post fra det offentlige i postkassen.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er langt fra alle, der omfavner de teknologiske muligheder, når det kommer til post fra det offentlige. Siden 1. marts har det været muligt at søge fritagelse, og på en måned frem til 4. april har hele 70.517 borgere landet over benyttet sig af muligheden.

Det viser de nyeste tal fra Digitaliseringsstyrelsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fra 1. november overgår kommunikationen til og fra de offentlige myndigheder til e-mail, medmindre man er blevet fritaget. De foreløbige tal viser samtidig, at det hovedsageligt er aldersgruppen fra starten af 60'erne til slutningen af 80'erne, der søger om fritagelse.

Ældresagen har fulgt digitaliseringen tæt og arbejder i øjeblikket på højtryk for at forberede seniorerne på overgangen.

»Vi kan se, at antallet af it-frivillige er det område, der er vokset allermest hos os. Vi har i øjeblikket omkring 2000 it-frivillige, hvor vi for få år siden kun havde nogle hundrede«, siger Michael Teit Nielsen, der er afdelingschef for samfundsanalyse hos Ældresagen.

Tallene viser samtidig, at der blandt de ældre er en stor overvægt kvinder, som søger fritagelse.

Michael Teit Nielsen tror, at det blandt andet hænger sammen med, at der simpelthen er flere kvinder i den aldersgruppe, og at kvinderne måske er mere forudseende end mændene på dette område.

Ældresagen har årligt 30.000-35.000 på it-kursus og opfordrer til, at alle, der kan, bruger it, men samtidig skal der være plads til at give de fornødne dispensationer, lyder det fra afdelingschefen. I Nordsjælland har flest søgt om fritagelse i Gribskov Kommune, og færrest i Allerød Kommune – udregnet i procent.

Guldborgsund Kommune på Lolland-Falster topper listen, hvor 2.451 indtil videre har søgt fritagelse. Det svarer til 4,71 procent af kommunens borgere over 15 år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden