Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR
Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tiden er kommet til det intelligente armbåndsur

Brug det til at tjekke mail, hente nyheder fra Facebook eller fjernstyre tv'et.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens danskerne har taget smartphonen til sig, er interessen for armbåndsure faldet, fordi mange bruger deres kloge telefon til at se tiden på. Men tro endelig ikke, at det er bedstefaragtigt at gå med ur. Tiden er kommet til det intelligente armbåndsur. Med det om håndleddet kan du se, om du har fået mail fra chefen, du kan tage billeder af solnedgangen og se vejrudsigten på feriedestinationen.

LÆS ARTIKEL

Og det bliver meget vildere fremover, når dit ur også kommer til at fungere som video- og musikafspiller, mens de indbyggede målere automatisk registrerer din sundhedstilstand og slår alarm, hvis du er overbelastet. På længere sigt kan uret måske helt erstatte den smartphone, som tre ud af fire danskere bærer rundt på i lommen. Og genskabe interessen for armbåndsure. De såkaldte smartwatches er små computere, der giver adgang til beskeder, apps og mange slags informationer.

Der findes efterhånden et bredt udvalg af smartwatch-produkter, men ingen af dem er for alvor slået igennem endnu. Det kan dog blive anderledes i 2014, hvor der kommer en stribe nye smartwatches med flere funktioner end den første generation af produkter.

Der ventes med stor spænding på, om Apple endelig er klar med sit eget intelligente ur. Der har været rygter om et iWatch siden 2008, men meget tyder på, at et færdigt produkt med kurvet skærm kan være lige om hjørnet.

Google er også på vej med sit eget smartwatch, der skal produceres i partnerskab med koreanske LG og lanceres i juni. Det skal køre med et helt nyt operativsystem, der er udviklet specielt til ure.

Men du behøver ikke vente på Apple og Google. Her er nogle af de vigtigste smartwatches, der allerede findes på markedet.

Ring med dit ur

Samsung kom i september sidste år med sit første intelligente ur, Galaxy Gear, som havde svært ved at leve op til de meget høje forventninger. Det var især den korte batteritid på et enkelt døgn og det begrænsede antal funktioner og apps, der fik anmelderne til at vende tommelfingeren nedad.

En anden alvorlig begrænsning er, at Galaxy Gear kun kan snakke med et lille udvalg af andre Samsung-produkter.

Det er den mobile platform Android, der er installeret på uret, og det er udstyret med et kamera, mikrofoner og højttaler.

Ud over muligheden for at modtage sms'er og e-mails på uret kan du tage imod opkald og selv ringe ud i bedste Dick Tracy-stil. Billeder og videoklip kan gemmes i urets egen interne hukommelse på 4 GB eller overføres til en smartphone.

I april kom en ny generation, Gear 2, hvor Android er udskiftet med et andet mobilt styresystem, Tizen. Der er også en indbygget musikafspiller, der fungerer uden smartphone, og uret kan bruges til at fjernstyre tv’et og andre apparater. En lidt billigere udgave, Gear 2 Neo, sælges uden kamera.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tjek mail og Twitter

Det berømte smartwatch Pebble blev født på crowdfunding-tjenesten Kickstarter, hvor opfinderne indsamlede mere end 50 millioner kroner til deres intelligente ur i 2012. Dermed satte Pebble rekord som det mest succesfulde projekt på Kickstarter nogensinde.

Der er netop kommet en ny model, Pebble Steel, som har fået et nyt og mere moderigtigt design. Modellen er lidt mindre end forgængeren og leveres med et armbånd i stål.

Pebble kommunikerer med en iPhone eller Android-telefon over Bluetooth, og det kan blandt andet bruges til at holde øje med mails og til at hente opdateringer fra Twitter. Der er også apps, der viser din position på et kort eller måler afstanden kørt på cykel.

I modsætning til de fleste andre smartwatches på markedet har Pebble en sort-hvid skærm med elektronisk blæk og ikke et traditionelt computer-display. Det betyder også, at strømforbruget er meget begrænset. Pebble holder i op til en uge mellem opladninger.

Styr din telefon med uret

Det er Sonys andet forsøg på at skabe et smartwatch, og i forhold til den første model er der mange forbedringer, herunder en større skærm og flere funktioner. Samtidig har Sony arbejdet med urets design, der bliver sammenlignet med Experia Z-telefonen. Det betyder også, at uret ser mindre nørdet ud end Pebble og Galaxy Gear.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Smartwatch 2 kan kun kommunikere med Android-telefoner, og det kræver, at du installerer Sonys egen Smart Connect-app på telefonen. Der er flere hundrede tilgængelige applikationer, som blandt andet henter beskeder fra Gmail og tillader dig at bruge uret til at styre telefonens indbyggede kamera.

Der er hverken mikrofon eller højttaler i uret, så det kan ikke anvendes til at foretage opkald, og der er heller ikke et kamera. Men batteriet holder i op til fem dage mellem opladninger, og det er noget længere end Galaxy Gear, men ikke helt på højde med Pebble.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden