Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Teknologi. Jim Larsen, direktør i 3D Printhuset, viser figurer frem, som en 3D printer har lavet ud fra en 6-årig piges tegning
Foto: JENS DRESLING

Teknologi. Jim Larsen, direktør i 3D Printhuset, viser figurer frem, som en 3D printer har lavet ud fra en 6-årig piges tegning

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny 3D printbutik åbner i København

3D Printhuset giver interesserede mulighed for at udforske og afprøve den nye teknologi.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bag nyopslåede døre med logoet 3D Printbutik står en hel flok 3D-printere fra forskellige producenter på et ovalt bord. De er centrum for 3D Printhuset, der nu slår dørene op for den nye printteknologi på gadeplan.

Med hjemmelavede tegninger i hånden kan almindelige mennesker gå ind i butikken og få lavet en 3D-figur ud fra tegningen for omkring 1.000 kroner. De kan komme på introkurser, hvor de får 3D teknologien ind under huden, og de kan leje en printer og en scanner fra 200 kroner i timen alt efter, hvad maskinerne skal kunne.

3D teknologien har indtil videre været mere forbeholdt det professionelle marked og de helt store industrivirksomheder, men med åbningen af 3D Printhuset får mindre virksomheder og private nu mulighed for at komme helt tæt på teknologien, forklarer Jim Larsen, direktør i 3D Printhuset.

Foto: JENS DRESLING

»Alle interesserede kan udforske og afprøve den nye teknologi på tæt hold. Vi adskiller os ved, at folk kan komme ind og bruge maskinerne, og samtidig kan de få en større viden om teknologien bag«, siger Jim Larsen.

»Teknologien skal bredes ud«

I de 258 kvadratmeter lysegrå lokaler render hvidklædte eksperter i printteknologi rundt. De skal lære interesserede alt om 3D print. Som når nysgerrige folk stikker hovedet ind og spørger, hvad teknologien er for noget, eller når iværksættere søger råd om nye måder at bruge teknologien på, forklarer Jim Larsen.

»Teknologien er til stede, men hvad den kan bruges til, ved danskerne ikke nok om. Tekonologien skal bredes ud, så vi kan udnytte de potentialer, som 3D teknologi giver os«, siger han.

SE OGSÅ

Videnskabsredaktør Lasse Foghsgaard var træt af at holde sit kamera i hånden når han dykkede. Derfor tog han til KUB Nord og fik 3D-printet en holder til hans dykkermaske - helt gratis. Kilde: politiken.tv / Mikkel Stoumann Fosgrau & Lasse Foghsgaard

Ifølge direktøren halter Danmark efter nabolandene, når det kommer til 3D teknologi. Mere end 20 printshops er skudt op i udlandet, og de er blevet et stort tilløbsstykke for den almindelige forbruger og mindre virksomheder, forklarer Jim Larsen.

3D Printhuset lukker dørene op lørdag den 3. oktober klokken 10 i Sølvgade 85A i København.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden