Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Jae C. Hong/AP
Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Snapchat bebrejder andre apps for stort læk

Mindst 100.000 private billeder og videoer er blevet lækket på nettet, men Snapchat afviser hackerangreb.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En fil, der indeholder mindst 100.000 private billeder fra den meget populære mobilapplikation Snapchat, florerer i øjeblikket på nettet, men folkene bag Snapchat afviser at være blevet udsat for et hackerangreb.

»Vi kan bekræfte, at Snapchats servere aldrig er blevet krænket og ikke var kilden til disse læk«, lyder det i en meddelelse fra firmaet.

Der er ifølge mediet Business Insider tale om hele 13 gigabyte materiale, og mange af de ofte intime billeder og videoer stammer ifølge mediet fra danske brugere.

Det enorme antal lækkede billeder skulle i stedet skyldes brugen af andre applikationer, der sender og modtager de såkaldte snapchats, hvilket er »en praksis, vi udtrykkeligt forbyder i vores brugsbetingelser, netop fordi det går ud over vores brugeres sikkerhed«, lyder det fra Snapchat i en e-mail.

Snap-billeder er kun tilgængelige i få sekunder

Snapchat fungerer ellers således, at de billeder og videoer, man sender til hinanden, kun er tilgængelige i få sekunder. Herefter slettes materialet. Ikke desto mindre er hundredtusinder af billeder og videoer nu i omløb.

En repræsentant fra mobilapplikationen tilføjer, at Snapchat ikke kan bevise, at en anden app med applikationens billeder er blevet hacket.

Ifølge Business Insider kan hackere have skaffet sig adgang via andre apps, og brugere af internetforummet 4chan skulle være i gang med at lave en søgbar database over de stjålne billeder. Samme forum stod også bag publiceringen af lækkede kendis-nøgenbilleder af blandt andre Jennifer Lawrence.

Meget af det lækkede materiale er fra Skandinavien

Den danske it-ekspert Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS, bekræfter over for Ritzau, at meget af materialet ser ud til at komme fra Skandinavien.

»Jeg kan bekræfte, at jeg sidder med en mappe på 2,5 gigabyte, som jeg lige har downloadet. Den indeholder 200.000 billeder og flere tusind videoer. Nogle af dem er af hård pornografisk karakter - og flere af billederne er af mindreårige personer, sådan som det ser ud nu«, siger han.

Halvdelen af Snapchats brugere er ifølge Business Insider teenagere i alderen 13 til 17 år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden