Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Virus. Lad være med at klikke på et link fra dine venner på Facebook, der opfordrer til at åbne en fil. Så spreder du nemlig selv virussen.
Foto: THOMAS BORBERG (arkivfoto)

Virus. Lad være med at klikke på et link fra dine venner på Facebook, der opfordrer til at åbne en fil. Så spreder du nemlig selv virussen.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook ramt af massevirus

Ekspert: Sluk computeren, hvis du allerede er blevet ramt af virussen.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En virus på det sociale medie Facebook spreder sig hastigt blandt brugerne.

Det gør den ved, at en ven på Facebook sender en besked eller et opslag på folks væg, som opfordrer til at åbne en vedhæftet fil. Hvis man åbner filen, deler virussen sig til folks egne Facebook-venner og så fremdeles.

Det kan betyde, at man mister kontrollen over sin computer, forklarer sikkerhedsekspert i CSIS Peter Kruse til Ekstra Bladet. Derfor skal man hurtigt slukke sin computer, hvis man allerede har åbnet filen, opfordrer han:

»Man skal lukke helt ned for maskinen og vente på, at der kommer anti-medicin, der kan fjerne det igen. Man må endelig ikke lade den stå tændt, for så fortsætter ormen med at sprede sig«, siger han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ

Lige nu åbner filen til en tom Dropox-fil. Men det kan hurtigt mutere til noget andet og langt mere skadeligt, advarer samme sikkerhedsekspert til tv2.dk.

Politiken arbejder på at få en kommentar fra Facebook.

Facebookbruger med virus: »Helvede brød løs«

Politikens egen journalist Jane Elkjær er selv blevet ramt af virussen.

»Det startede med, at en kammerat sendte en besked på Facebook med et billede af mig og et link. Men da jeg klikkede på det, brød helvede løs. Computerskærmen blev dækket af advarselstegn, og Facebook begyndte automatisk at sende beskeder, tagge mine venner og lave statusopdateringer på min væg«, fortæller hun.

LÆS OGSÅ

Hun skyndte sig at logge af sin Facebookprofil, men blev kort efter kontaktet af flere, som var blevet mødt med virussen fra hendes profil:

»En del af mine venner spurgte, hvad der foregik, og flere skrev til mig på mail og sms, at jeg havde fået virus. Jeg har skrevet til dem, at de skulle lade være med at klikke på linket for deres egen sikkerheds skyld«.

Der er efterfølgende fundet tre vira på Jane Elkjærs arbejdscomputer, fortæller hun. Ved hjælp af et antivirus program er de alle blevet slettet.

»Nu er computeren som før, så det er heldigvis muligt at få væk«.

Politiken skrev tidligere, at det amerikanske sikkerhedsselskab M86 vurderer, ifølge Beep TV2, at over 600.000 konti er ramt af virus på Facebook, og virussen rammer over 88.000 brugere i timen. Men det er ikke korrekt, da tallene stammer fra en lignende virus i 2011. Vi beklager fejlen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden