Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Casper Dalhoff.
Foto: Casper Dalhoff.

Hjælp. Forbrugere verden over forventer, at elektronikken fremover kan hjælpe til at mindske hverdagens stress i endnu højere grad end nu, og robotstøvsugere er en af måderne.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremtidens forbruger kan styre sin verden med en app

Teknologi skal give os et gladere liv, siger forbrugere i ny undersøgelse.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Meget af det, der tidligere var science fiction, har efterhånden fundet vej til det almindelige forbrugerliv.

Intelligente hjem med sensorer, robotter og tallerkener, der kan analysere vores mad, er nogle af de vigtigste forbrugertrends for 2015.

Det fortæller den årlige trends-rapport fra Ericsson ConsumerLab, der bygger på interviews med mere end 100.000 mennesker mellem 15 og 59 år i 40 lande.

LÆS ARTIKEL

»Det er interessant at se i rapporten, hvordan forbrugerne generelt mener, at teknologi vil kunne løse vores problemer i fremtiden og bidrage til en højere livskvalitet. De digitale forbrugere mener, at vi kommer til at leve to år længere på grund af apps, der kontrollerer vores stressniveau og gør os mere fysisk aktive«, siger René Skytte Christoffersen, der er strategisk direktør hos Ericsson Danmark.

Der er også stor interesse for hjemmesensorer, der registrerer vand- og elektricitetsproblemer, eller hvornår familiemedlemmer kommer og går. Mere end halvdelen af de adspurgte forbrugere ser gerne, at en hjemmerobot ordner vasketøjet, mens en tredjedel gerne vil have en robot til at holde sig med selskab. Men indtil videre er det mest støvsugning og plæneklipning, der kan klares med hjemmerobotter.

Halvdelen af alle smartphone-ejere vil gerne bruge deres telefon til at betale for varer med, men kun hvis det kan ske uden at dele personlige oplysninger. Flertallet ønsker, at al deres internetkommunikation bliver krypteret.

Kend dig selv, og forlæng dit liv

Fremtidsforsker Esben Hardenberg fra Radr har set på rapporten, og han kan genkende mange af tendenserne.

»Det teknologiske hjem har kæmpe potentialer, men vi står lige nu over for en række løsninger der er app-baserede. Det betyder, at man for at tænde sit lys skal have sin telefon frem, trykke pinkoden, åbne en app og derefter tænde lampen gennem appen. Så beslutter mange brugere nok i øjeblikket bare at tænde på kontakten«, siger han.

En anden tendens for det kommende år er den såkaldte deleøkonomi. Halvdelen af de adspurgte er åbne for at udleje deres lejlighed, deres husholdningsapparater eller fritidsudstyr, da det både er belejligt og kan spare penge. Det er muligt, fordi nettet har gjort det lettere end nogensinde at dele oplysninger.

Det er også blevet lettere at samle data om sig selv med fitness-apps, pulsmålere og andre, og det er en af de helt store tendenser for 2015. Både Google og Apple er kommet med udspil på sundhedsområdet, og nu skal data køres sammen, så vi kan få et sundere og lettere liv.

»Det afgørende er nu, som jeg ser det, at vi begynder at analysere og handle på det data, vi indhenter om vores krop og sundhed. Her står vi over for en massiv udfordring, for hvis en app skal råde mig til at omlægge kost, tage kosttilskud eller tabe mig, så har den app også ansvaret hvis noget går galt«, siger Esben Hardenberg.

Ifølge rapporten vil fremtidens forbrugere slet ikke skelne mellem, hvad der er offline og online. Nutidens børn kan ikke se forskellen.

»Det er simpelthen det samme for dem. Så på den måde tror jeg meget på, at de vil fortsætte med at efterspørge, at den fysiske verden er forbundet, hvis det altså overhovedet er noget, de som sådan efterspørger nu og ikke bare tager for givet«, siger fremtidsforskeren.

Rapporten forudsiger i øvrigt, at flere vil se streamet video end traditionelt flow-tv i år. Forbrugerne vil se film og tv-programmer på det tidspunkt og den enhed – smart-tv, mobil eller tablet – der passer dem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden