Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Elaine Thompson/AP
Foto: Elaine Thompson/AP

Windows. Microsoft vil tage konkurrence op mod Apple og Google. I dag fortalte direktør Satya Nadella om virksomhedens planer.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsoft forærer Windows 10 gratis til brugerne

It-giganten vil tage kampen op med konkurrenterne Apple og Google.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

It-giganten Microsoft oplyser på et pressemøde onsdag, at deres nye styresystem Windows 10 bliver gratis tilgængeligt for brugerne.

Det er en markant ændring i forhold til tidligere, hvor det tidligere har været en af Microsofts største indtægtskilder at kræve penge for at kunne opdatere til den nyeste version.

Men grundet den store konkurrence på Microsoft fra andre softwarevirksomheder, forsøger verdens største af slagsen nu at udvide kundekredsen ved at indføre den nye gratis-strategi.

Har kæmpet mod Apple og Google

Samtidig ønsker Microsoft også at etablere Windows på så mange forskellige enheder som muligt - alt fra computere til tablets over telefoner og spilkonsollen Xbox.

Microsoft håber, at man ved at gøre det gratis kan tiltrække de over en milliard Windows-pc-brugere til også at få Windows på andre platforme som telefonen eller tabletten.

Her har it-virksomheden de senere år kæmpet en hård kamp med eksempelvis konkurrenterne Apple og Google, der har gjort deres systemopdateringer gratis for kunderne.

Startknap gør comeback

Det nye styresystem har samtidig fået et overraskende navn, eftersom forgængeren hedder Windows 8. I dette tilfælde har man dog sprunget 9-tallet over og valgt at kalde systemet Windows 10.

Med Microsofts opdatering bliver det også til et for mange glædeligt gensyn med startknappen i nederste venstre hjørne af skærmen. Microsoft fjernede under stor kritik knappen i Windows 8, men den gør altså comeback i den nye version.

Det nye styresystem forventes at ramme markedet til foråret, og vil ligge som en gratis opdatering for brugere af både Windows 7, Windows 8.1 og Windows Phone 8.1.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden