Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smart. Oppe fra rummet vil det være muligt at sende internetsignal til mindre udviklede lande.
Foto: AP Photo/NASA

Smart. Oppe fra rummet vil det være muligt at sende internetsignal til mindre udviklede lande.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremtidens internet kommer fra rummet

Små satellitter skal hjælpe de tre milliarder mennesker uden internet.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når vi går på nettet i dag, sker det alleroftest gennem kabler, der er gravet ned i jorden og enten består af fiber eller kobber. På bunden af verdenshavene løber kabler, der forbinder kontinenterne med hinanden, så internettjenester kan tilgås globalt.

LÆS ARTIKEL

Kun en lille del af internettet er bundet sammen via kommunikationssatellitter i kredsløb om Jorden.

Billig og hurtigere adgang

Men sådan bliver det ikke ved med at være. I hvert fald hvis det står til nogle af de store teknologikanoner. Således er PayPal-, Tesla- og SpaceX-bagmanden Elon Musk for ganske nylig kommet med en udmelding om, at han vil sende hundredvis af kommunikationssatellitter ud i rummet. Med to formål.

Dels skal de udvide internettets generelle kapacitet, sådan at vi alle får hurtigere netværksadgang, men de skal også levere billigt internet til de mindst tre milliarder mennesker i verden, der endnu ikke er kommet på nettet. Og så skal satellitnetværket i øvrigt bruges til at koble Mars på nettet, når Musks rumfartsfirma, SpaceX, drager dertil.

Musks udmelding kommer, kun dage efter at Virgin-milliardæren, Richard Branson, afslørede et nyt samarbejde med chipproducenten Qualcomm, der hedder OneWeb, og som har nøjagtig samme formål som Musks projekt: opsendelse af en masse små satellitter og udbredelse af internettet til alle.

Facebook og Google er allerede godt i gang med lignende projekter. I stedet for satellitter vil Facebook dog bruge droner, der svæver oppe i atmosfæren, og Google vil benytte balloner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden