Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARIE HALD (arkiv)
Foto: MARIE HALD (arkiv)

Player. Danske drenge spiller en hel del computerspil, viser ny undersøgelse.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske drenge spiller computer fire timer om dagen

Unge drenge mellem 11 og 15 år tilbringer weekenden foran skærmen, viser en undersøgelse i Jyllands-Posten.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Halvdelen af danske skoledrenge tilbringer weekenden foran deres computer eller Playstation. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af Skolebørnsundersøgelsen fra 2014, som er foretaget af Statens Institut for Folkesundhed.

Undersøgelsen er foretaget blandt 4500 skolebørn i alderen 11, 13 og 15 år, og den viser, at 55 procent af de 13- og 15-årige drenge bruger mindst fire timer om dagen i weekenderne på elektroniske spil. For de 11-årige er tallet 52 procent.

For pigerne er tallet markant lavere, hvor de 13-årige piger tegner sig for det største forbrug med 23 procent, mens tallet for de 11-årige og 15-årige piger er henholdsvis 20 og 14 procent.

Har behov for at flade ud

Det er en bekymrende udvikling, mener Morten Grønbæk, direktør ved Institut for Folkesundhed og formand for Vidensråd for Forebyggelse.

»Overvægtige børn er stadig et problem, og vi ved, at en del børn burde bevæge sig mere, end de gør. Derfor har jeg svært ved at finde noget positivt i tallene«.

»Den ene bekymring går på de sundhedsmæssige risici, og det andet aspekt er det mentale, for man kan diskutere, hvor socialt stimulerende det er at bruge så mange timer på at spille«, siger han til Jyllands-Posten.

Der er dog ikke grund til den helt store bekymring, mener Jens Troelsen, der er lektor og forskningsleder ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

»Det behøver ikke at være et problem. Vi ved fra andre studier, at drenge har et højere fysisk aktivitetsniveau end piger og går til mange sportsaktiviteter. Det gør, at nogle af dem har behov for at flade ud, når de kommer hjem, og så tyr de til skærmen. Der er dog en gruppe, som ikke kombinerer computerspillet med sport, og så bliver det et problem«, siger lektoren til Jyllands-Posten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden