Multifunktionel. De sociale medier vil i fremtiden kunne udfylde flere forskellige funktioner. Fotocollage: Lise Mogensen, originalfoto: PR

Multifunktionel. De sociale medier vil i fremtiden kunne udfylde flere forskellige funktioner. Fotocollage: Lise Mogensen, originalfoto: PR

Digitalt

De sociale medier holder op med at være sociale

Sociale medier begynder at udfylde flere forskellige funktioner, bl.a. som nyhedsmedie, musikafspiller eller messenger-klient.

Digitalt

De sociale medier holder snart op med at eksistere. Det er ikke sådan, at de forsvinder, naturligvis.

Men de holder op med at være sociale medier, som vi kender dem. I højere og højere grad kommer de til at handle om alle de andre ting, vi laver med dem, snarere end vedligeholdelsen af vores sociale netværk.

LÆS ARTIKEL

Det startede vel egentlig dengang, Facebook fik nogen succes som spilplatform med Farmville og Mafia Wars, og siden er Twitter blevet et sted, man kan se live-transmitterede videoer via apps som Meerkat og Periscope.

Snapchat er blevet et nyhedsmedie, og Facebook kan nu bruges som scrapbog, email-klient, nyhedsformidler, YouTube-alternativ, musikafspiller og deres messenger-klient kan nu også erstatte Skype på din smartphone.

Men det er vel egentlig fint nok? De klogeste hoveder hos Facebook, Twitter og alle de andre har næppe nogensinde troet på, at de kunne leve af folks lyst til statusopdateringer for evigt. Og man skal ikke kigge længere end til MySpace eller Arto for at se, hvad der sker med sociale netværksmedier, der ikke følger med brugernes udvikling.

Så det sociale bliver kun en del af en større pakke. Og så er spørgsmålet om det giver mening at kalde Facebook, Twitter osv. for sociale medier mere. Måske er de bare medier?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce