Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Pr-foto/LG
Foto: Pr-foto/LG

BLÆNDENDE. LG's nylancerede G4 har førertrøjen på lige nu, når det gælder smart-phone-kameraer.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kampen om kameratelefonerne kæmpes ikke længere på megapixel

Kamera-krigen om din smartphone er nu gået ind i en ny fase. Det handler om blændeåbning.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først stod striden om antallet af megapixels. Jo højere tal, jo bedre, troede folk. Men så fandt folk endelig ud af, at antallet af megapixels ikke betød noget, hvis objektivet i ens smartphone var noget møg. Og så måtte smartphone-producenterne tilbage til tegnebordet for at finde en ny konkurrenceparameter at markedsføre deres telefoners kameraer med.

LÆS ARTIKEL

Selv om antallet af megapixels fortsætter med at stige i smartphone-kameraer (de fleste har nu opløsninger, man tidligere kun kunne finde i digitale spejlreflekskameraer), er den nye trend at konkurrere på blændeåbning. På et normalt kamera kan man indstille dette ved at stille på blænden.

Store blænder – mere lys

Det er der dog ikke plads til i smartphones, som jo helst skal være tynde og lette. Store blændeåbninger betyder, at der kommer mere lys ind, hvilket giver fyldigere billeder, især når man tager billeder uden blitz i mørkere omgivelser. Det giver mindre dybdeskarphed, men det kan der nu kompenseres for i telefonens software.

Det kan være lidt forvirrende, men jo mindre blændeåbnings-tallet (også kaldet f-nummeret) er, jo større er blændeåbningen. Og lige nu ræser blændeåbnings-tallet nedad. Da Nokia for to år siden slap 1020-modellen løs, blev dens kamera betragtet som det bedste, man kunne få i en smartphone. Den havde en blændeåbning på f/2.2.

Sidste år kom både Apple og Samsung så med smartphones, der kunne matche dette. Og når det gælder 2015-kollektionerne, tager f-nummeret endnu et dyk. Samsungs Galaxy S6 har et kamera med f/1.9, men førertrøjen er blevet overtaget af LG’s nye G4, hvis 16-megapixels kamera har en blændeåbning på f/1.8. De foreløbige anmeldelser af telefonen roser kameraet til skyerne.

Med andre ord er der nu endnu et tal, vi skal holde styr på, når vi køber en ny smartphone. Som om der ikke allerede var rigeligt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden