Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
//Billedtekst:REAKTION. Seks nye emojier skal sammen med den gode, gamle tommelfinger give Facebook-brugerne større variation, når de gerne vil give deres emotionelle holdning til kende.
Foto: Screenshot: Facebook.

//Billedtekst:REAKTION. Seks nye emojier skal sammen med den gode, gamle tommelfinger give Facebook-brugerne større variation, når de gerne vil give deres emotionelle holdning til kende.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Wow', 'Sad' og' Angry': Her er Facebooks 'Dislike'-løsning

Seks nye emojier giver Facebook-brugerne en større spændvidde i deres sociale reaktioner overfor vennerne.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så kom den – løsningen på Facebooks ’Like’-udfordring. Produktchefen hos Facebook, Chris Cox, annoncerer, at vi snart får mulighed for at give vores sympati eller holdning til kende, uden at det behøver være med den kendte, opadvendte tommelfinger.

Ingen egentlig ’Dislike’-knap ’Reactions’ kalder Facebook de nye knapper, er i virkeligheden er seks nye emoji’er, der kan vise en større spændvidde rent emotionelt end »synes godt om«. Tommelfingeren er der stadig for traditionalisterne, men den har fået selskab af grafiske repræsentationer af en række reaktionsudtryk.

Der er dog ikke nogen ’Dislike’-knap imellem de seks nye emojier. I flere år har brugerne lagt pres på Facebook for at give dem en nedadvendt tommelfinger - eller noget, der ligner – til de situationer, hvor man gerne vil vise empati, men hvor det vil være upassende at »synes godt om« situationen.

For nogle måneder siden slap det ud, at Facebook overvejede et supplement til ’Like’-knappen, der netop kunne udtrykke medfølelse i mere trængte situationer. Men det sociale medie var ikke meget for at det skulle blive til en ’Dislike’-knap på grund af risikoen for online-mobning. Noget skulle der dog ske, og i sidste måned bekræftede Facebook-topchefen Mark Zuckerberg så, at en løsning var på vej.

Sig goddag til ’Wow’, ’Sad’ og ’Angry’

Nu kender vi så løsningen, der altså føjer seks nye emojier til. Den gode, gamle ’Like’-knap har fået selskab af en ’Love’-knap med et lille hjerte på, som kan bruges til at udtrykke kærlighed til nogen, men også, at man synes lidt mere end godt om noget. To andre, nye positive emoji’er er den glade smiley, der bare hedder ’Yay’ og så en grinende ’Haha’-smiley.

LÆS OGSÅ Der er dog også kommet to mere negative smileys til blandt de seks nye emoji’er. Nemlig den tårevædede ’Sad’-smiley og den rødglødende ’Angry’-smiley. Vil man forholde sig neutralt, men stadig udtrykke, at en Facebook-post har fået ens opmærksomhed, kan man gøre det med den nye, overraskede ’Wow’-smiley, der bedst kan beskrives som havende åben mund og polypper.

Alle de nye emojier kan animeres, så der kommer endnu flere følelser frem. Men du skal dog ikke forvente at se dem i dit Facebook-feed lige foreløbigt. Det er nemlig kun irske og spanske Facebook’ere, der lige nu får lov at teste det nye system. Ifølge Facebook er dette fordi, irske og spanske brugeres sociale netværk ikke rækker særlig langt ud over disse landes grænser.

Førnævnte Chris Cox siger til TechCrunch, at de vil vente på den irske og spanske feedback, før de lancerer ’Reactions’ i resten af verden. Det kan nemlig være, Facebook gerne vil justeret følelsesniveauerne først. Du kan se en video med de nye emojier her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden